Ανακαλύψτε την τέχνη των κρεμμυδοκεφτέδων, όπως την ετοίμασε η Καίτη Βλάχου από τις «ΝΗΣΙΔΕΣ ΓΕΥΣΗ». Μια συνταγή ιδανική για ούζο, τσίπουρο ή απλώς… για απόλαυση.
Υλικά:
10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια
350 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1 αυγό
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κουτί σόδα (αναψυκτικό)
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει για πηχτό χυλό)
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το λάδι, το αυγό, τη σόδα και τα μυρωδικά.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη φέτα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν πηχτό, ομοιογενή χυλό.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε το μείγμα σε κουταλιές, για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Απολαύστε τους ζεστούς ή σε θερμοκρασία δωματίου – η γεύση τους θα σας ταξιδέψει.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ