keftedakia
Αφράτοι, τραγανοί και γεμάτοι άρωμα – μια νησιώτικη συνταγή που παντρεύει την παράδοση με τη γεύση

Ανακαλύψτε την τέχνη των κρεμμυδοκεφτέδων, όπως την ετοίμασε η Καίτη Βλάχου από τις «ΝΗΣΙΔΕΣ ΓΕΥΣΗ». Μια συνταγή ιδανική για ούζο, τσίπουρο ή απλώς… για απόλαυση.

Υλικά:

  • 10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια

  • 350 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

  • 1 αυγό

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο

  • 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

  • 1/2 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο

  • 1 κουτί σόδα (αναψυκτικό)

  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει για πηχτό χυλό)

  • Αλάτι, πιπέρι

  • Λάδι ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ.

  2. Προσθέτουμε το λάδι, το αυγό, τη σόδα και τα μυρωδικά.

  3. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη φέτα, λίγο αλάτι και πιπέρι.

  4. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν πηχτό, ομοιογενή χυλό.

  5. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε το μείγμα σε κουταλιές, για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

  6. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Απολαύστε τους ζεστούς ή σε θερμοκρασία δωματίου – η γεύση τους θα σας ταξιδέψει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ - Ενεργοποιήστε την επιταγή κατάρτισης και ξεκινήστε τώρα επιλέγοντας το ΕΚΕΚ ATHENA (ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ!)

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φοιτητές
Διαμορφώνοντας την εκπαιδευτική ελίτ των μετρίων
Μια μικρομεσαία κοινωνική κατηγορία που δεν έχει να δώσει κάτι άλλο στο παιδί της, πέρα από ακαδημαϊκά εφόδια, θα “πουλάει και το σπίτι της” είτε για...
Διαμορφώνοντας την εκπαιδευτική ελίτ των μετρίων
glistrida
Γλιστρίδα: Ένα διατροφικό διαμάντι της ελληνικής φύσης
Μεταξύ των πιο παραγνωρισμένων, αλλά εξαιρετικά ωφέλιμων χόρτων βρίσκεται η γλιστρίδα ή αλλιώς αντράκλα, όπως είναι γνωστή σε πολλές περιοχές της...
Γλιστρίδα: Ένα διατροφικό διαμάντι της ελληνικής φύσης