Υλικά:
60 γρ. ασπράδια αυγών
45 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
62 γρ. αμυγδαλόσκονη
124 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κάψουλα βανίλιας ή υγρή βανίλια
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Αν θέλετε να φτιάξετε πολύχρωμα macarons, ξεκινήστε κοσκινίζοντας καλά τη σκόνη αμυγδάλου μαζί με την άχνη, για να αποφύγετε τυχόν σβώλους. Ρίξτε τα στο μίξερ και αλέστε για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια σταθερή μαρέγκα.
Προσθέστε το χρώμα ζαχαροπλαστικής (περίπου 7-8 σταγόνες) και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και ομοιόμορφο.
Αναμείξτε με απαλές κινήσεις τη μαρέγκα με το μείγμα της αμυγδαλόσκονης, χρησιμοποιώντας μια μαρίζ, προσέχοντας να μην χάσετε τον όγκο.
Βάλτε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και απλώστε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί μικρούς κύκλους.
Αφήστε τα macarons να ξεκουραστούν για 20 λεπτά, ώστε να στεγνώσει η επιφάνεια.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 140°C (αέρα) και ψήστε τα για 15 λεπτά. Μετά από 5 λεπτά, ανοίξτε την πόρτα του φούρνου για να φύγει ο ατμός.
Η βάση τους πρέπει να παραμείνει μαλακή, αν σκληρύνει πολύ, μειώστε τον χρόνο ψησίματος τις επόμενες φορές κατά 2-3 λεπτά.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσοχή: Σαρώνει η νέα ηλεκτρονική απάτη με το όνομα της BOOKING – Πώς «ψαρεύουν» τα θύματα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ