Καθαρισμένες Πατάτες
Σύμφωνα με ειδικούς της μαγειρικής, υπάρχει ένα μικρό αλλά σημαντικό κόλπο που μπορεί να κάνει τις τηγανητές πατάτες σας πιο τραγανές και με καλύτερη υφή.

Το ξίδι βελτιώνει την υφή και το χρώμα
Το ξίδι βοηθά να ισορροπήσουν τα φυσικά συστατικά της πατάτας, με αποτέλεσμα να διατηρείται το σχήμα της και να αποκτά ωραίο χρώμα. Όταν οι πατάτες μπαίνουν σε νερό με ξίδι πριν το τηγάνισμα, γίνονται τραγανές εξωτερικά και μαλακές στο εσωτερικό.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε στις τηγανητές πατάτες
Κόψτε τις πατάτες σε μπαστουνάκια.

Τοποθετήστε τις σε ένα μπολ με κρύο νερό και προσθέστε λίγη ποσότητα ξιδιού.

Αφήστε τις να μουλιάσουν για περίπου μισή ώρα.

Στραγγίστε καλά και στεγνώστε τις σε χαρτί κουζίνας πριν τις τηγανίσετε σε καυτό λάδι.

Και για τις βραστές πατάτες;
Το ίδιο κόλπο μπορεί να εφαρμοστεί και όταν βράζετε πατάτες. Προσθέτοντας λίγο ξίδι στο νερό κατά τον βρασμό, οι πατάτες θα διατηρήσουν το σχήμα τους, θα μαγειρευτούν πιο ομοιόμορφα και δεν θα διαλυθούν. Έτσι αποφεύγετε το φαινόμενο να γίνονται χυλώδεις και να σπάνε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ayga
Βραστά αυγά: Ο ιδανικός χρόνος βρασίματος
Τα αυγά αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή και θρεπτικά τρόφιμα, αλλά ο χρόνος βρασίματος μπορεί να επηρεάσει τόσο τη γεύση όσο και την απορρόφηση των...
Βραστά αυγά: Ο ιδανικός χρόνος βρασίματος
αυγο
Τα οφέλη των βραστών αυγών και τι να προσέχουν όσοι έχουν υψηλή χοληστερόλη
Τα αυγά θεωρούνται από τα πιο ευέλικτα τρόφιμα: είναι χορταστικά, πλούσια σε πρωτεΐνη και, όταν καταναλώνονται βραστά ή ποσέ, έχουν σχετικά λίγες...
Τα οφέλη των βραστών αυγών και τι να προσέχουν όσοι έχουν υψηλή χοληστερόλη