Υλικά:
20 γρ. ζάχαρη
8 γρ. ξηρή μαγιά
310-315 ml χλιαρό νερό
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 γρ. αλάτι
20 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (κομμένο σε μικρά κομμάτια) + επιπλέον λιωμένο για άλειμμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, συνδυάστε τη ζάχαρη, τη μαγιά και το χλιαρό νερό. Ανακατέψτε καλά με σύρμα και αφήστε το μείγμα στην άκρη για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσει να αφρίζει, σημάδι ότι η μαγιά ενεργοποιήθηκε.
Βάλτε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το μείγμα με τη μαγιά, το αλάτι και το βούτυρο. Ζυμώστε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να έχετε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
Πάρτε τη ζύμη, ζυμώστε ελαφρώς με τα χέρια σας και σχηματίστε μια μπάλα. Τοποθετήστε τη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε την να φουσκώσει για 1 με 1 ½ ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Σε αλευρωμένο πάγκο, δουλέψτε ξανά τη ζύμη και ανοίξτε τη με πλάστη σε ένα μακρόστενο σχήμα. Τυλίξτε τη σφιχτά σε ρολό και γυρίστε τις άκρες της ζύμης προς τα κάτω.
Λαδώστε καλά μια μακρόστενη φόρμα (περίπου 35×15 εκ.) και τοποθετήστε το ρολό της ζύμης μέσα, με την ένωση προς τα κάτω. Σκεπάστε και αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C με αέρα και βάλτε τη σχάρα στην κάτω θέση. Ψήστε το ψωμί για 20 λεπτά. Έπειτα, καλύψτε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μην σκουρύνει υπερβολικά και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμα 25 λεπτά.
Βγάλτε το ψωμί από τον φούρνο και τοποθετήστε το πάνω σε σχάρα. Αλείψτε την επιφάνεια με λίγο λιωμένο βούτυρο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Ξεφορμάρετε, κόψτε σε φέτες και σερβίρετε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 2000 ευρώ: Κλείνουν από ώρα σε ώρα οι θέσεις - Προλάβετε ΕΔΩ με το ΕΚΕΚ ΑΤΗΕΝΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ