Μπριζόλα Wagyu
Κρέας για βασιλιάδες από την Ιαπωνία... και πολύ γερό πορτοφόλι

Αν νομίζατε ότι μια μπριζόλα των 25 ευρώ είναι «αλμυρή», κρατηθείτε. Βρήκαμε την πιο ακριβή μπριζόλα στην Ελλάδα και η τιμή της αγγίζει τα 640 ευρώ για ένα κομμάτι 2,4 κιλών. Δηλαδή, μόλις 600 γραμμάρια κοστίζουν 160 ευρώ – όσο περίπου ένα νοίκι στο Παγκράτι.

Κι όμως, κάποιοι το πληρώνουν. Όχι για φιγούρα, αλλά για την απόλυτη εμπειρία κρέατος.

Τι είναι το Wagyu A5 Ribeye Kagoshima

Το ribeye είναι ένα από τα πιο περιζήτητα κομμάτια του μοσχαριού, γνωστό για την τρυφερότητα και τη γεύση του. Αν προστεθεί σε αυτό και το Wagyu, μιλάμε για άλλη διάσταση γαστρονομίας. Το Kobe είναι ένα από τα πιο exclusive είδη Wagyu, που προέρχεται αυστηρά από την περιοχή Hyogo της Ιαπωνίας. Για να λέγεται ένα κρέας «Kobe», πρέπει το ζώο να έχει γεννηθεί, μεγαλώσει και σφαχτεί εκεί.

Το A5 δεν είναι αριθμός λεωφορείου, είναι η υψηλότερη δυνατή βαθμολογία ποιότητας. Δηλώνει εξαιρετική περιεκτικότητα ενδομυϊκού λίπους – αυτό που λέμε «μαρμάρωση» – που κάνει το κρέας κυριολεκτικά να λιώνει στο στόμα.

Η ένδειξη BMS 10 υποδηλώνει επίσης την πυκνότητα του λίπους, σε μια κλίμακα από 1 έως 12. Το 10 δείχνει σχεδόν βουτυρώδη υφή. Είναι σαν το «Χόλιγουντ» των μπριζολών. Αν η κρεατοφαγία ήταν κινηματογράφος, αυτή η μπριζόλα θα είχε πάρει Όσκαρ.

Από το Kagoshima με αγάπη (και λίπος)

Η περιοχή Kagoshima στην Ιαπωνία είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς Wagyu παγκοσμίως. Θεωρείται πιο «λαϊκή» σε σχέση με το Kobe, αλλά αυτό δεν σημαίνει χαμηλότερη ποιότητα.

Αντιθέτως, τα προϊόντα της είναι βραβευμένα διεθνώς και προορίζονται για όσους αναζητούν γεύση υψηλών απαιτήσεων χωρίς να θυσιάσουν το πορτοφόλι τους – δηλαδή σχεδόν...

Συνταγή: Πώς να απολαύσεις σωστά μια μπριζόλα Wagyu A5

Αρχικά, άφησέ τη σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου μία ώρα πριν το ψήσιμο. Μην τη φορτώσεις με καρυκεύματα – λίγο χοντρό αλάτι και πιπέρι αρκούν.

Ψήσε τη σε καυτό μαντέμι ή κάρβουνο για 1,5 με 2 λεπτά την κάθε πλευρά, όχι παραπάνω από medium-rare. Έτσι το λίπος λιώνει σωστά και διατηρείται η βουτυράτη υφή. Και φυσικά, μην την κόψεις αμέσως.

Άφησέ τη να «ξεκουραστεί» για 5 με 10 λεπτά ώστε να απελευθερωθούν τα αρώματα και οι χυμοί της.

Εδώ δεν μιλάμε για μπριζόλα. Μιλάμε για τελετουργία.

Γιατί κοστίζει όσο ένα νοίκι;

Είναι σπάνιο. Θέλει αυστηρή φροντίδα, εξειδικευμένη διατροφή και ιδιαίτερες συνθήκες εκτροφής. Οι πιστοποιήσεις είναι αυστηρές και η ζήτηση μεγάλη. Πρόκειται για premium κρέας, που φτιάχτηκε για να προσφέρει εμπειρία, όχι απλώς κορεσμό. Το κάθε ευρώ δεν πληρώνει απλώς φαγητό, αλλά μια ολιστική στιγμή απόλαυσης για τους πιο απαιτητικούς.

Αν λοιπόν το αντέχει η τσέπη σου — ή θέλεις να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου που θα θυμάσαι — αυτή η μπριζόλα δεν θα σε απογοητεύσει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγές στο ωράριο εκπαιδευτικών από 1/9/2025: Ποιοι θα διδάσκουν λιγότερες ώρες

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βουλή
Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για δίωξη εκπαιδευτικού για θεατρική παράσταση λόγω αναφορών στην Παλαιστίνη: «Παραβιάζονται οι αρχές της ελευθερίας της έκφρασης»
Αντιδράσεις στη Βουλή για την πειθαρχική δίωξη εκπαιδευτικού στη Ζάκυνθο λόγω θεατρικής παράστασης με αναφορές στην Παλαιστίνη - «Λογοκρισία και...
Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για δίωξη εκπαιδευτικού για θεατρική παράσταση λόγω αναφορών στην Παλαιστίνη: «Παραβιάζονται οι αρχές της ελευθερίας της έκφρασης»
ΕΦΗ ΛΑΖΟΥ
Έφη Λάζου (εκπαιδευτικός): «Κλήθηκα σε ΕΔΕ για αντιπολεμική παράσταση – Ο φόβος δεν είναι στο αξιακό μου σύστημα»
Σάλος με την παράσταση «Η Άννα Φρανκ συνομιλεί με τα παιδιά της Παλαιστίνης» – Τι καταγγέλλει η εκπαιδευτικός
Έφη Λάζου (εκπαιδευτικός): «Κλήθηκα σε ΕΔΕ για αντιπολεμική παράσταση – Ο φόβος δεν είναι στο αξιακό μου σύστημα»