Στη Φλώρινα καταγράφηκε η πρώτη σύλληψη για την υπόθεση των παράνομων αγροτικών επιδοτήσεων που ερευνά ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Πρωταγωνιστής της υπόθεσης φέρεται να είναι κτηνοτρόφος, ο οποίος –όπως προκύπτει από τις αρχικές πληροφορίες– συνέχιζε να λαμβάνει κρατικές ενισχύσεις για ζώα που είχε πουλήσει εδώ και χρόνια.
Η υπόθεση αποκαλύπτει ένα ευρύτερο δίκτυο παρατυπιών που σχετίζονται με επιδοτήσεις για ανύπαρκτα κοπάδια ή ανύπαρκτες καλλιέργειες, φαινόμενο που φαίνεται να έχει πάρει διαστάσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Την ίδια ώρα, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στη Λαμία εξέδωσε καταδικαστικές αποφάσεις για 13 άτομα, τα οποία εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομων επιδοτήσεων για βοσκοτόπια και δασικές εκτάσεις στην περιοχή της Αγόριανης Φθιώτιδας. Οι ποινές που επιβλήθηκαν κυμαίνονται από έξι έως σαράντα μήνες φυλάκισης, με την έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Μόνο τέσσερις εκ των κατηγορουμένων έλαβαν ελαφρυντικά.
Το δικαστήριο απέρριψε στο σύνολό τους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς των εμπλεκομένων, οι οποίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, συνδέονται μεταξύ τους με συγγενικούς ή φιλικούς δεσμούς. Η υπόθεση θεωρείται ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο λειτουργούσε το κύκλωμα, αξιοποιώντας κενά στον έλεγχο των επιδοτήσεων.
Η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται, με στόχο να εντοπιστούν και άλλες περιπτώσεις καταχρηστικής είσπραξης αγροτικών ενισχύσεων, που επιβαρύνουν άδικα τον κρατικό προϋπολογισμό και υπονομεύουν την αξιοπιστία του αγροτικού συστήματος επιδοτήσεων στην Ελλάδα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher ΔΥΠΑ 750 ευρώ: - Πότε οι πληρώνεστε και που ξεκινάτε πρώτοι
«Μπάμια»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ