Καρυστιανού
Η κα Καρυστιανού άσκησε σκληρή κριτική στη διαχείριση της υπόθεσης, επισημαίνοντας ότι οι υπεύθυνοι παραμένουν στο απυρόβλητο, ενώ οι συγγενείς δεν έχουν ακούσει ακόμη μια ειλικρινή συγγνώμη

Στη Λευκάδα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, με κεντρική ομιλήτρια τη Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της αδικοχαμένης 20χρονης Μάρθης και πρόεδρο του Συλλόγου Συγγενών.

Η ίδια υπογράμμισε ότι το δυστύχημα ανέδειξε τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος, χαρακτηρίζοντάς το ως «κρατικό έγκλημα». Τόνισε επίσης πως οι οικογένειες, έχοντας χάσει τα πάντα, έχουν ως μοναδικό στόχο τη δικαίωση και δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους: «Ας πιάσαμε πάτο, σηκώσαμε κεφάλι. Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να αποδοθούν ευθύνες».

Η κα Καρυστιανού άσκησε σκληρή κριτική στη διαχείριση της υπόθεσης, επισημαίνοντας ότι οι υπεύθυνοι παραμένουν στο απυρόβλητο, ενώ οι συγγενείς δεν έχουν ακούσει ακόμη μια ειλικρινή συγγνώμη.

Ο πρώην μηχανοδηγός της Hellenic Train, Άρης Σταμάτης, αποκάλυψε ότι οι εργαζόμενοι ζητούσαν πλήρη λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας για την επανεκκίνηση των δρομολογίων, αλλά αντιμετωπίστηκαν με αδιαφορία: «Ζητήσαμε τα συστήματα να λειτουργούν στο 100% και μας έστειλαν στον ψυχίατρο. Η εγκατάλειψη ήταν ολική».

Η μαρτυρία του προκάλεσε αίσθηση, καθώς έφερε στο προσκήνιο τις χρόνιες ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας.

Ο Γιώργος Κατωπόδης, πατέρας τραυματία, μίλησε για τον συνεχιζόμενο αγώνα της οικογένειάς του να ξεπεράσει το τραύμα: «Ο γιος μου δεν είναι ακόμη έτοιμος να μιλήσει για το δυστύχημα».

Κατήγγειλε, επίσης, στοχοποίηση συγγενών από οργανωμένες ομάδες, ενώ περιέγραψε τις δραματικές στιγμές του παιδιού του, που εγκλωβίστηκε με ένα βαρύ σίδερο δίπλα σε ένα από τα 57 θύματα.

Η Όλγα Χαρπίδου, συνήγορος των οικογενειών, επεσήμανε ότι οι συγγενείς των θυμάτων αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, καθώς νιώθουν πως η δικαιοσύνη καθυστερεί.
Αναφέρθηκε και στην πυρόσφαιρα που σχηματίστηκε μετά τη σύγκρουση, για την οποία μέχρι σήμερα δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη, παρά το γεγονός ότι κόστισε ανθρώπινες ζωές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι ήταν ο «παιδοτρίβης» στην Αρχαία Ελλάδα;

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μασ
Φοιτητικοί σύλλογοι: Πανελλαδική κινητοποίηση στις 11 Σεπτεμβρίου ενάντια στις διαγραφές και το υψηλό κόστος στέγης
Φοιτητές αντιδρούν στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και την εμπορευματοποίηση της στέγης
Φοιτητικοί σύλλογοι: Πανελλαδική κινητοποίηση στις 11 Σεπτεμβρίου ενάντια στις διαγραφές και το υψηλό κόστος στέγης
δασκαλος
Καταγγελίες για άνιση μεταχείριση εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λέσβου - Αιτήσεις μονίμων απορρίπτονται ενώ κενά δίνονται σε αναπληρωτές
Διαφάνεια και ισονομία ζητούν οι εκπαιδευτικοί στη Λέσβο για τις τοποθετήσεις
Καταγγελίες για άνιση μεταχείριση εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λέσβου - Αιτήσεις μονίμων απορρίπτονται ενώ κενά δίνονται σε αναπληρωτές
αει
ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για νέες νομικές σχολές σε ιδιωτικά πανεπιστήμια με 10.000 ευρώ δίδακτρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η απόφαση δεν λαμβάνει υπόψη τις εκπαιδευτικές ανάγκες των νέων, ούτε ενισχύει τους αριστούχους φοιτητές, αλλά στοχεύει...
ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για νέες νομικές σχολές σε ιδιωτικά πανεπιστήμια με 10.000 ευρώ δίδακτρα