Σαγανάκι
Το τυρί που «σπάει» τη μουντάδα της γεύσης: Χρυσαφένιο απ’ έξω, λουκούμι από μέσα

Σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, το τηγανητό τυρί ή σαγανάκι κλέβει τις εντυπώσεις. Μέσα από προσεγμένο τηγάνισμα και κατάλληλη προετοιμασία, αποκτά τραγανή, χρυσαφένια κρούστα που «κρατάει» τη θερμότητα, ενώ το εσωτερικό του λιώνει απαλά, αναδύοντας την πλούσια, γεμάτη γεύση του.

Υλικά για τη συνταγή

1 συσκευασία (περίπου 110 γραμμάρια) τυρί κασέρι
1 κουταλιά της σούπας νερό ή όσο χρειαστεί
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ή όσο χρειαστεί
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ, σε θερμοκρασία δωματίου
½ λεμόνι ή ανάλογα με τη γεύση
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό

Οδηγίες 

  • Αλείψτε κάθε πλευρά του τυριού κασέρι με νερό. Περάστε και τις δύο πλευρές από αλεύρι, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια είναι πλήρως καλυμμένη.
  • Προθερμάνετε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια-δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να καπνίζει. Ρίξτε μέσα το ελαιόλαδο. Τοποθετήστε προσεκτικά το αλευρωμένο τυρί στο καυτό λάδι και μαγειρέψτε μέχρι το τυρί να αρχίσει να λιώνει και να σχηματιστεί μια χρυσαφένια κρούστα, για περίπου 2 λεπτά.
  • Γυρίστε γρήγορα το τυρί με μια σπάτουλα. Τηγανίστε μέχρι το κάτω μέρος να γίνει χρυσαφένιο, για περίπου 30 δευτερόλεπτα ακόμη.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά το τηγάνι. Ρίξτε το κονιάκ στο τηγάνι πάνω από το τυρί. Στύψτε λίγο χυμό λεμονιού από πάνω. Τοποθετήστε το σαγανάκι σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτοπετσέτα και στη συνέχεια γαρνίρετε με μαϊντανό.

Πηγή: enikos.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ: Εάν πήρες ΚΑΥΑΣ κλείδωσε το επίδομα εδώ με ένα κλικ στο ΕΚΕΚ

Αυτά είναι τα ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

elliniki_glossa.jpg
Όταν τα ελληνικά επώνυμα μιλούν… τουρκικά και αλβανικά - Η βαλκανική ταυτότητα των ελληνικών ονομάτων
Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα ονόματα που κουβαλούν λέξεις και επαγγέλματα αιώνων
Όταν τα ελληνικά επώνυμα μιλούν… τουρκικά και αλβανικά - Η βαλκανική ταυτότητα των ελληνικών ονομάτων