Υλικά:
250 γρ. μαύρη σοκολάτα (με περιεκτικότητα τουλάχιστον 70% σε κακάο)
250 γρ. μπισκότα (τύπου πτι μπερ)
100 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
2 κ.σ. λικέρ αμαρέτο
2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
75 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
75 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα
50 γρ. φιστίκια, χοντροκομμένα
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη, για το τελικό πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Η σοκολάτα λιώνει είτε σε μπεν μαρί είτε σε φούρνο μικροκυμάτων. Αφήνεται στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.
Τα μπισκότα θρυμματίζονται με τα χέρια ή με τη βοήθεια ενός πλάστη μέσα σε σακούλα τροφίμων, χωρίς να γίνουν σκόνη. Θέλουμε μέτρια κομμάτια.
Το βούτυρο και η ζάχαρη άχνη χτυπιούνται στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα, προστίθενται ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια το λικέρ.
Το κακάο κοσκινίζεται και προστίθεται στη λιωμένη σοκολάτα. Το μείγμα ενσωματώνεται καλά και μετά προστίθεται στο μείγμα των αυγών.
Στο ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα προστίθενται οι ξηροί καρποί και τα κομμάτια μπισκότου. Ανακατεύονται απαλά.
Το μείγμα τοποθετείται στο ψυγείο για περίπου 20-30 λεπτά, ώστε να σφίξει ελαφρώς και να μπορεί να πλάθεται.
Πάνω σε μεμβράνη τροφίμων το μείγμα πλάθεται σε κυλινδρικό σχήμα μήκους περίπου 30 εκατοστών. Η μεμβράνη τυλίγεται σφιχτά γύρω του και στρίβονται καλά οι άκρες.
Το γλυκό μένει στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ ώστε να σταθεροποιηθεί.
Κόβεται σε φέτες όπως το σαλάμι και σερβίρεται κρύο. Μπορεί να πασπαλιστεί με λίγη άχνη για διακόσμηση.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Η πρώτη αργία του Σεπτεμβρίου για όλες τις τάξεις τη νέα σχολική χρονιά
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ