ΖΑΧΑΡΑΚΗ
« Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ζουν στην Συρία από την αυγή του Χριστιανισμού. Είναι η αρχαία συνείδησή του.»

Ανάρτηση της Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφίας Ζαχαράκη για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στον ελληνορθόδοξο ναό του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό.

« Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ζουν στην Συρία από την αυγή του Χριστιανισμού. Είναι η αρχαία συνείδησή του.

Η σημερινή τρομοκρατική επίθεση στην Εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό καθώς και η αναγραφή του συνθήματος «έρχεται η σειρά σας» στην Εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο χωριό Κφαρ Μπαχούμ στην περιοχή της Χάμα, είναι προφανές ότι έχουν ως στόχο τον εκφοβισμό και την εκδίωξη των Ορθοδόξων Χριστιανών από τον τόπο τους.

Η εγγύηση της θρησκευτικής ελευθερίας όλων των Σύριων πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, είναι ευθύνη των τοπικών αρχών. Όμως η διεθνής κοινότητα και ειδικά η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να αδιαφορεί για τέτοια θεμελιώδη ζητήματα.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την πλήρη στήριξή μας στο Πατριαρχείο Αντιοχείας και προσωπικά στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ.Ιωάννη»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ - ΗΠΑ
Κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Νέο κύμα επιθέσεων του Ιράν με νεκρούς, τραυματίες και εκρήξεις σε πολλές χώρες
Πύραυλοι και drones σε Ισραήλ, Κόλπο και αεροδρόμια – Χιλιάδες πτήσεις ακυρώνονται και η περιφερειακή ένταση εκτινάσσεται
Κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Νέο κύμα επιθέσεων του Ιράν με νεκρούς, τραυματίες και εκρήξεις σε πολλές χώρες