Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 μέτρια καρότα (ψιλοκομμένα)
2 μέτρια σέλινα (ψιλοκομμένα)
3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
225 γρ. μακαρόνια ολικής αλέσεως (ριγκατόνι ή πέννες)
225 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
⅓ φλιτζανιού κόκκινο ξηρό κρασί
1 κονσέρβα (400 γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
⅛ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο και τα σοτάρουμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 6-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Παράλληλα, βράζουμε μπόλικο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε καλά.
Προσθέτουμε τον κιμά στο τηγάνι με τα λαχανικά και τον θρυμματίζουμε με μια ξύλινη κουτάλα, μαγειρεύοντας για 3-4 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το υγρό, για ενάμιση λεπτό.
Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας και το μοσχοκάρυδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι για έξτρα γεύση.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 11/6 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ