lixadonisia
Αυτό το νησί αποτελεί έναν οικονομικό αλλά πανέμορφο προορισμό για πενταήμερη απόδραση

Αναζητάς καλοκαιρινές διακοπές σε νησί χωρίς να χρειαστεί να… αδειάσεις τον λογαριασμό σου; Το Αγκίστρι είναι η ιδανική επιλογή για εσένα. Σε απόσταση μόλις 1,5 ώρας από τον Πειραιά, αποτελεί έναν οικονομικό αλλά πανέμορφο προορισμό για πενταήμερη απόδραση τον Αύγουστο και όλα αυτά με μόλις 211 ευρώ το άτομο.

Αναλυτικά το κόστος για 5 ημέρες (7–11 Αυγούστου 2025):

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια με επιστροφή: 27 €

  • Διαμονή (4 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο): Από 184 € το άτομο

  • Συνολικό κόστος: 211 ευρώ

Γιατί να επιλέξεις το Αγκίστρι

Το Αγκίστρι είναι ένα από τα πιο καταπράσινα νησιά της Ελλάδας — το τρίτο σε αναλογία πρασίνου. Ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Αργοσαρωνικού και για χρόνια βρισκόταν στη σκιά της Αίγινας. Σήμερα, όμως, αναδεικνύεται ως ένας από τους top value-for-money καλοκαιρινούς προορισμούς, ειδικά για σύντομες αποδράσεις.

Με καταγάλανα νερά, αμμουδερές και βοτσαλωτές παραλίες, μονοπάτια πεζοπορίας, δραστηριότητες στη φύση και ποιοτική γαστρονομία, το νησί συνδυάζει οικονομία και εμπειρία με τον καλύτερο τρόπο.

Παραλίες που δεν πρέπει να χάσεις

  • Χαλκιάδα: Ίσως η πιο εντυπωσιακή παραλία του νησιού, με γαλαζοπράσινα νερά και λευκά βότσαλα. Απομονωμένη και προσβάσιμη μόνο με τα πόδια, είναι ιδανική για όσους αναζητούν ηρεμία και φυσική ομορφιά.

  • Απόνησος: Οργανωμένη παραλία με κρυστάλλινα νερά και πεύκα που σχεδόν ακουμπούν τη θάλασσα. Προσφέρεται για άνετες βουτιές και χαλάρωση.

  • Δραγωνέρα και Σκάλα: Κατάλληλες για οικογένειες και παρέες, με επιλογές για φαγητό και καφέ δίπλα στο κύμα.

Δραστηριότητες και εμπειρίες

Παρά το μικρό του μέγεθος, το Αγκίστρι προσφέρει ποικιλία δραστηριοτήτων για κάθε προτίμηση:

  • Πεζοπορία σε μονοπάτια μέσα στο πράσινο

  • Κατάδυση, καγιάκ και ιππασία

  • Κάμπινγκ, για τους φυσιολάτρες και τους low-budget ταξιδιώτες

Και φυσικά, μην φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις το τοπικό “βοτσαλάκι”, ένα παραδοσιακό γλύκισμα που θυμίζει αμυγδαλωτό και φτιάχνεται με μεράκι στα τοπικά ζαχαροπλαστεία.

Αν θες καλοκαιρινές διακοπές χωρίς υπερβολές, αλλά με αυθεντική νησιώτικη εμπειρία, το Αγκίστρι είναι ο ιδανικός προορισμός. Μόλις 211 ευρώ το άτομο για 5 αξέχαστες μέρες μέσα στον Αύγουστο – με φύση, παραλίες και καλό φαγητό, σε απόσταση… μιας ανάσας από την Αθήνα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Ζαχαράκη: 1,8 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση αθλητικών χώρων στον Ωρωπό
Απόφαση της υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη για τη βελτίωση και αναβάθμιση των αθλητικών χώρων του Δήμου Ωρωπού
Ζαχαράκη: 1,8 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση αθλητικών χώρων στον Ωρωπό
χιονια
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας τα Χριστούγεννα – Πού έρχονται χιόνια
«Πορτοκαλί» συναγερμός από την ΕΜΥ για τα Χριστούγεννα – Πού θα έρθουν καταιγίδες και χιόνια
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας τα Χριστούγεννα – Πού έρχονται χιόνια