auga
Αναρωτιέστε πώς να δώσετε περισσότερη νοστιμιά στα τηγανητά αυγά σας; Μια απλή αλλά αποτελεσματική συμβουλή από επαγγελματία σεφ μπορεί να μεταμορφώσει το πιάτο σας.

Γιατί τα αυγά βγαίνουν συχνά άγευστα;
Η Rebecca από το The Practical Kitchen εξηγεί πως το ασπράδι του αυγού δεν συγκρατεί εύκολα το αλάτι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα αυγά, ακόμα κι αν είναι σωστά ψημένα, να μοιάζουν «άδεια» σε γεύση, ειδικά αν δεν φτάσει αρκετή νοστιμιά μέχρι τον κρόκο.

Το κόλπο για γεμάτη, πλούσια γεύση
Η λύση είναι απλή: πριν προσθέσετε το αυγό στο τηγάνι, αρωματίστε το λάδι με καπνιστή πάπρικα. Αυτό το μπαχαρικό απελευθερώνει τις αρωματικές του ενώσεις μέσα στο ζεστό λάδι, δημιουργώντας μια γευστική βάση που αγκαλιάζει το αυγό καθώς τηγανίζεται. Το αποτέλεσμα; Ένα πιο αρωματικό, γευστικό και απολαυστικό τηγανητό αυγό με ελάχιστη προσπάθεια.

Πώς να το κάνετε βήμα-βήμα
Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις το λάδι αρχίσει να σιγοβράζει, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και καπνιστή πάπρικα. Ανακατέψτε ελαφρά ώστε τα μπαχαρικά να διαλυθούν καλά στο λάδι.

Σπάστε το αυγό μέσα στο τηγάνι, ακριβώς πάνω από το αρωματισμένο λάδι.

Προσθέστε αν θέλετε λίγο επιπλέον αλάτι και πιπέρι.

Αφήστε το αυγό να ψηθεί. Όταν το ασπράδι αρχίσει να πήζει (μετά από 30 δευτερόλεπτα περίπου), γείρετε ελαφρώς το τηγάνι ώστε το λάδι να συγκεντρωθεί από τη μία πλευρά και να καλύψει το αυγό. Μπορείτε επίσης να περιχύνετε το λάδι πάνω του με ένα κουτάλι για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Αν προτιμάτε μελάτο κρόκο, προσθέστε λίγο νερό στο τηγάνι και σκεπάστε για να δημιουργηθεί ατμός. Έτσι ψήνεται και η επιφάνεια χωρίς να χρειαστεί να το γυρίσετε.

Μετά από 3-5 λεπτά, το αυγό σας είναι έτοιμο. Σερβίρετέ το πάνω σε μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί και απολαύστε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 3/6 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διακριση
Τιμητική διάκριση για τον Πρύτανη και την Αντιπρύτανι του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας από το Πανεπιστήμιο “Eqrem Cabej” Αργυροκάστρου
Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσημης τελετής, κατά την οποία παρουσιάστηκε και η πρωτοβουλία για τη δημιουργία Κοινού Διδακτορικού...
Τιμητική διάκριση για τον Πρύτανη και την Αντιπρύτανι του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας από το Πανεπιστήμιο “Eqrem Cabej” Αργυροκάστρου
prosopikos_arithmos
Προσωπικός Αριθμός: Ήδη 21.000 πολίτες τον έχουν αποκτήσει – Αναλυτικά η διαδικασία έκδοσης
Ο νέος μοναδικός αριθμός που θα αντικαταστήσει ΑΜΚΑ, ταυτότητα και άλλους αριθμούς – Πώς θα τον αποκτήσετε εύκολα και γρήγορα μέσω myinfo.gov.gr
Προσωπικός Αριθμός: Ήδη 21.000 πολίτες τον έχουν αποκτήσει – Αναλυτικά η διαδικασία έκδοσης
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025
Πανελλαδικές 2025 – ΓΕΛ: Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική αύριο - Το alfavita.gr πρώτο με θέματα και απαντήσεις
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025: Δείτε πρώτοι, έγκυρα και έγκαιρα, τα θέματα και τις απαντήσεις από το alfavita - Πώς θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ...
Πανελλαδικές 2025 – ΓΕΛ: Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική αύριο - Το alfavita.gr πρώτο με θέματα και απαντήσεις
φερετρο
Αδιανόητο περιστατικό σε κηδεία: Ηλικιωμένη "νεκρή" γυναίκα ξύπνησε μέσα στο φέρετρο λίγο πριν την ταφή
Ιατροδικαστής είχε κηρύξει τη γυναίκα νεκρή την ίδια ημέρα, προτού ανυποψίαστοι εργαζόμενοι εντοπίσουν «σημάδια αναπνευστικής δραστηριότητας»
Αδιανόητο περιστατικό σε κηδεία: Ηλικιωμένη "νεκρή" γυναίκα ξύπνησε μέσα στο φέρετρο λίγο πριν την ταφή