Υλικά:
150 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας (φαρφάλες ή ταλιατέλες ταιριάζουν τέλεια)
200 γρ. φρέσκο ή κατεψυγμένο σπανάκι
50 γρ. ανάλατο βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
125 γρ. ρικότα
Λίγο μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο πεκορίνο ή άλλο σκληρό τυρί
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Φυλάξτε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν πριν τα σουρώσετε.
Αν χρησιμοποιείτε φρέσκο σπανάκι, βράστε το ελαφρώς σε λίγο νερό για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Μόλις κρυώσει, στύψτε καλά όλη την υγρασία και ψιλοκόψτε το.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώστε το βούτυρο. Μόλις αρχίσει να αφρίζει, ρίξτε το σπανάκι και το σκόρδο. Προσθέστε και τα μαγειρεμένα ζυμαρικά μαζί με λίγο από το νερό τους.
Ανακατεύετε συνεχώς, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Έπειτα, προσθέστε τη ρικότα και με ένα πιρούνι ή κουτάλι σπάστε την απαλά ώστε να ενσωματωθεί στη σάλτσα.
Ρυθμίστε τη γεύση με αλάτι, πιπέρι και λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο. Τέλος, πασπαλίστε με το τριμμένο πεκορίνο.
Σερβίρετε αμέσως, όσο είναι ζεστά και κρεμώδη.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 26/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 26/05
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ