Υλικά που θα χρειαστείτε:
150 γρ. ανάλατο βούτυρο (μαλακωμένο), συν επιπλέον για άλειμμα της φόρμας
75 γρ. λευκή ζάχαρη
75 γρ. καστανή ζάχαρη
¼ κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκι κανέλα
¼ κουταλάκι αλάτι + 1 πρέζα επιπλέον
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
3 αυγά
175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
35 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 μήλα (π.χ. Bramley), καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
Βάλτε τον φούρνο στους 190°C και ετοιμάστε μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ. αλείφοντάς την με βούτυρο και στρώνοντάς την με λαδόκολλα.
Χτυπήστε το βούτυρο με τις δύο ζάχαρες, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να γίνουν ένα ανοιχτόχρωμο, αφράτο μείγμα.
Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Σε άλλο μπολ, ανακατέψτε τα δύο είδη αλευριού με το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι.
Προσθέστε σταδιακά το μείγμα του αλευριού στο βασικό μείγμα, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθεί.
Πασπαλίστε τα κομμάτια μήλου με το κορν φλάουρ και ανακατέψτε να καλυφθούν ομοιόμορφα. Έπειτα, προσθέστε τα στο μείγμα του κέικ.
Ρίξτε το τελικό μείγμα στη φόρμα και ψήστε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα πριν το ξεφορμάρετε. Σερβίρεται ιδανικά με τσάι ή λίγη κρέμα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 21/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/05
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ