Δραματικές στιγμές στο Ρέθυμνο: Απεγκλωβισμοί πολιτών από παράκτιες περιοχές λόγω του πύρινου μετώπου

Κοινωνία 0

Ομόφωνα ένοχος ο 19χρονος για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Γιώργος Λυγγερίδης
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ομόφωνη απόφαση - Ελαφρυντικά ζητούν οι δικηγόροι του 19χρονου

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά ο 19χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από ναυτική φωτοβολίδα στη διάρκεια επεισοδίων τον Δεκέμβριο του 2023 έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ήταν ομόφωνη, ενώ η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη με τους δικηγόρους του 19χρονου να ζητούν ελαφρυντικά.

Παράλληλα,  αναμένεται να οριστεί και η ποινή για τον 19χρονο.

Να σημειωθεί, ότι η Εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Υπαρχιφύλακας Γιώργος Λυγγερίδης υπηρετούσε στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Την 07/12/2023, ενώ βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, δέχθηκε δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Μετά από σκληρή μάχη επί 20 μέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο υπαρχιφύλακας της Υ.Α.Τ έφυγε από την ζωή την 27/12/2023 σε ηλικία μόλις 31 ετών.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Λιβάνιος στο alfavita: Βγαίνει το νομοσχέδιο για την επιλογή 30.000 προϊσταμένων – Εξετάσεις εντός του 2026

Αυτές είναι οι 5 πιο ακριβές πόλεις για φοιτητές στην Ελλάδα

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία