Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο
George Vitsaras / SOOC
Συναυλία διαμαρτυρία στα Προπύλαια: Εκπαιδευτικοί απαντούν με μουσική σε διώξεις, αξιολόγηση

Σε μια περίοδο έντονης κοινωνικής και πολιτικής πίεσης στον χώρο της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικά σωματεία της Αττικής διοργανώνουν συναυλία διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 5 Μαΐου στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της πειθαρχικής και ποινικής στοχοποίησης συνδικαλιστών, της επιβολής ατομικής αξιολόγησης και της εντεινόμενης ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, η συναυλία αποτελεί μια μορφή αντίστασης στον αυταρχισμό και την πολιτική επιλογή της κατηγοριοποίησης σχολείων και μαθητών. Παράλληλα, ζητούν τερματισμό των διώξεων σε βάρος εκπαιδευτικών που συμμετείχαν σε απεργίες ή συνδικαλιστικές δράσεις.

Με σύνθημα «Η εκπαίδευση δεν είναι εμπόρευμα – Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς», τα σωματεία καταγγέλλουν ότι πάνω από 2.000 εκπαιδευτικοί βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με πειθαρχικές ή και ποινικές διαδικασίες για τη συνδικαλιστική τους δράση. Τονίζουν, επίσης, ότι η επιλογή της κυβέρνησης να ενισχύσει την εμπλοκή ιδιωτών, όπως στην περίπτωση των Ωνάσειων Σχολείων, υπονομεύει την ισότητα στην πρόσβαση στη μόρφωση.

Στη συναυλία θα συμμετάσχουν γνωστοί καλλιτέχνες όπως οι Διονύσης Τσακνής, Ρίτα Αντωνοπούλου, Πολυξένη Καράκογλου, Σπύρος Γραμμένος, Υπεραστικοί, Απόστολος Ρίζος, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ρεβάνς, και ο Χριστόφορος Ζαραλίκος.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι ΕΛΜΕ που συμμετέχουν καλούν γονείς, μαθητές και εργαζόμενους να στηρίξουν την κινητοποίηση, αναδεικνύοντας τα σοβαρά και διαρκή προβλήματα της δημόσιας Παιδείας, που –όπως σημειώνουν– δεν αντιμετωπίζονται με αυταρχισμό αλλά με ενίσχυση του δημόσιου σχολείου και σεβασμό στους ανθρώπους που το στηρίζουν καθημερινά.

Συναυλία για εκπαιδευτικούς

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ethniki_synomospondia_atomon_me_anapiria_211118_1054.jpg
«Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»: Παράταση έως 18/11 για επιδότηση έως 14.500 ευρώ
Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις στο πρόγραμμα «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
«Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»: Παράταση έως 18/11 για επιδότηση έως 14.500 ευρώ
Erasmus
Το 7ο Γυμνάσιο Χανίων δημιουργεί ψηφιακό, συμπεριληπτικό και καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό
«Το υλικό έχει δημιουργηθεί με χρήση ποικίλων εργαλείων, όπως το H5P, με μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και με τη χρήση δικτυακών πλατφόρμων»
Το 7ο Γυμνάσιο Χανίων δημιουργεί ψηφιακό, συμπεριληπτικό και καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, στο Action24
Ζαχαράκη για Βορίζια: «Kλειστό το σχολείο μέχρι Τετάρτη ή Πέμπτη – Θα πάω και εγώ αν χρειαστεί»
Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε μέτρα στήριξης μετά το τραγικό περιστατικό στα Βορίζια – Ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και σχολές...
Ζαχαράκη για Βορίζια: «Kλειστό το σχολείο μέχρι Τετάρτη ή Πέμπτη – Θα πάω και εγώ αν χρειαστεί»