arnaoutoglou
Άστατος καιρός και χειμωνιάτικο κρύο στην Ελλάδα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ο καιρός θα παραμείνει άστατος τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, με βροχές και καταιγίδες να επηρεάζουν πολλές περιοχές της χώρας. Ο μετεωρολόγος προειδοποιεί για την έλευση ενός νέου κύματος κακοκαιρίας που θα φέρει χειμωνιάτικο κρύο σε αρκετές περιοχές.

Στο δελτίο πρόγνωσης καιρού, ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι καθώς προχωρά η μέρα, οι συννεφιές θα πυκνώσουν και κυρίως σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές θα σημειωθούν βροχές, μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Στην Αττική, το ορεινό και ημιορεινό κομμάτι του λεκανοπεδίου είναι υποψήφιο για κάποιες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη Θεσσαλονίκη, όπου ο καιρός μπορεί να καθαρίσει για λίγο μετά τη συννεφιά.

Αύριο, Παρασκευή, ο καιρός θα είναι και πάλι άστατος, με διαστήματα συννεφιάς κυρίως στις ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Οι βροχές θα επηρεάσουν κυρίως την ορεινή Πελοπόννησο, την ορεινή Αττική και τη Μακεδονία, ενώ δεν αποκλείεται να επηρεαστούν και περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Το Σάββατο, οι συννεφιές θα ενισχυθούν, με βροχές να εκδηλώνονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα βόρεια της χώρας. Ο καιρός θα παραμείνει άστατος κατά τις πρωινές ώρες, αλλά μετά το μεσημέρι θα υπάρξουν ανοίγματα στον καιρό.

Την Κυριακή, η αλλαγή του καιρού θα είναι αισθητή, με βροχές στη βόρεια και ανατολική Ελλάδα. Από το βράδυ της Κυριακής και τη Δευτέρα, εκτός από τις βροχές, θα υπάρξουν και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές. Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για χειμωνιάτικο κρύο, κυρίως σε κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας, καθώς και στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, η Δευτέρα θα φέρει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με την μέγιστη θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα να μην ξεπερνά τους 8-9 βαθμούς Κελσίου. Από το απόγευμα της Δευτέρας, η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά σε όλη τη χώρα, εκτός από την Κρήτη, η οποία δεν θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία. Ο καιρός θα παραμείνει ψυχρός και τις επόμενες μέρες, με χαμηλές θερμοκρασίες την Τρίτη και την Τετάρτη.

Αναμένεται ότι μετά τις 10 Απριλίου, θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση του καιρού, με τη θερμοκρασία να αυξάνεται σταδιακά και τις κακοκαιρίες να υποχωρούν.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αυτισμός
«Όχι, δεν είμαστε όλοι στο φάσμα»: Η αλήθεια πίσω από μια παρεξηγημένη φράση
Μια καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας εξηγεί γιατί η διάδοση του μύθου περί “λίγου αυτισμού” υποβαθμίζει τις πραγματικές εμπειρίες και δυσκολίες των...
«Όχι, δεν είμαστε όλοι στο φάσμα»: Η αλήθεια πίσω από μια παρεξηγημένη φράση
ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Από το «Εδώ Πολυτεχνείο» στο «Εδώ Πειθαρχικό»: Πώς δοκιμάζεται σήμερα η ιστορική κληρονομιά του ΕΜΠ
Το Πολυτεχνείο ως καθρέφτης: τι κερδήθηκε τότε, τι κινδυνεύει τώρα
Από το «Εδώ Πολυτεχνείο» στο «Εδώ Πειθαρχικό»: Πώς δοκιμάζεται σήμερα η ιστορική κληρονομιά του ΕΜΠ
aytismos_1.jpg
«Εσύ ήσουν ο πιο ξεχωριστός μου μαθητής, γιατί με έκανες να γίνω δασκάλα»
Ένα παιδί κλειστό, παραμελημένο, σχεδόν αόρατο στους άλλους· μια εκπαιδευτικός κουρασμένη, εγκλωβισμένη στις πρώτες της εντυπώσεις.
«Εσύ ήσουν ο πιο ξεχωριστός μου μαθητής, γιατί με έκανες να γίνω δασκάλα»