arnaoutoglou
Άστατος καιρός και χειμωνιάτικο κρύο στην Ελλάδα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ο καιρός θα παραμείνει άστατος τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, με βροχές και καταιγίδες να επηρεάζουν πολλές περιοχές της χώρας. Ο μετεωρολόγος προειδοποιεί για την έλευση ενός νέου κύματος κακοκαιρίας που θα φέρει χειμωνιάτικο κρύο σε αρκετές περιοχές.

Στο δελτίο πρόγνωσης καιρού, ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι καθώς προχωρά η μέρα, οι συννεφιές θα πυκνώσουν και κυρίως σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές θα σημειωθούν βροχές, μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Στην Αττική, το ορεινό και ημιορεινό κομμάτι του λεκανοπεδίου είναι υποψήφιο για κάποιες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη Θεσσαλονίκη, όπου ο καιρός μπορεί να καθαρίσει για λίγο μετά τη συννεφιά.

Αύριο, Παρασκευή, ο καιρός θα είναι και πάλι άστατος, με διαστήματα συννεφιάς κυρίως στις ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Οι βροχές θα επηρεάσουν κυρίως την ορεινή Πελοπόννησο, την ορεινή Αττική και τη Μακεδονία, ενώ δεν αποκλείεται να επηρεαστούν και περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Το Σάββατο, οι συννεφιές θα ενισχυθούν, με βροχές να εκδηλώνονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα βόρεια της χώρας. Ο καιρός θα παραμείνει άστατος κατά τις πρωινές ώρες, αλλά μετά το μεσημέρι θα υπάρξουν ανοίγματα στον καιρό.

Την Κυριακή, η αλλαγή του καιρού θα είναι αισθητή, με βροχές στη βόρεια και ανατολική Ελλάδα. Από το βράδυ της Κυριακής και τη Δευτέρα, εκτός από τις βροχές, θα υπάρξουν και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές. Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για χειμωνιάτικο κρύο, κυρίως σε κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας, καθώς και στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, η Δευτέρα θα φέρει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με την μέγιστη θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα να μην ξεπερνά τους 8-9 βαθμούς Κελσίου. Από το απόγευμα της Δευτέρας, η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά σε όλη τη χώρα, εκτός από την Κρήτη, η οποία δεν θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία. Ο καιρός θα παραμείνει ψυχρός και τις επόμενες μέρες, με χαμηλές θερμοκρασίες την Τρίτη και την Τετάρτη.

Αναμένεται ότι μετά τις 10 Απριλίου, θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση του καιρού, με τη θερμοκρασία να αυξάνεται σταδιακά και τις κακοκαιρίες να υποχωρούν.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eap
ΕΑΠ: Παράταση αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026 - Πόσοι φοιτητές θα γίνουν δεκτοί ανά Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό
Διαθέσιμες θέσεις σε όλα τα επίπεδα σπουδών
ΕΑΠ: Παράταση αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026 - Πόσοι φοιτητές θα γίνουν δεκτοί ανά Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό
thrania-sxoleio-intime-4-768x480.jpg
Ποια σχολεία έμειναν χωρίς δασκάλους την σχολική χρονιά που μας πέρασε και γιατί; Τι φταίει και δεν βρέθηκαν εκπαιδευτικοί;
Όταν λέμε ότι «λείπουν δάσκαλοι», δεν εννοούμε απλώς ότι κάποια κελιά στους πίνακες του Υπουργείου είναι άδεια. Εννοούμε ότι σε μια τάξη στη Νάξο ένα...
Ποια σχολεία έμειναν χωρίς δασκάλους την σχολική χρονιά που μας πέρασε και γιατί; Τι φταίει και δεν βρέθηκαν εκπαιδευτικοί;