karbonara
Αν αναζητάτε μια απλή, γρήγορη και αυθεντική ιταλική συνταγή, η καρμπονάρα είναι η ιδανική επιλογή. Με ελάχιστα υλικά και χωρίς περίπλοκες διαδικασίες, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιάτο που θα σας ταξιδέψει στη Ρώμη.

Υλικά:

  • 500 γρ σπαγγέτι Νο7
  • 100 γρ τριμμένο πεκορίνο
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 200 γρ γκουαντσιάλε
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε το γκουαντσιάλε:
    Σε ένα τηγάνι, ψήνουμε το γκουαντσιάλε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βγάλει το λιπαρό του. Κρατάμε το λίπος, καθώς θα το χρειαστούμε στη συνέχεια.

  2. Φτιάχνουμε την κρέμα:
    Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε έναν ολόκληρο κρόκο και τέσσερις κρόκους αυγών. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το λιωμένο λίπος από το γκουαντσιάλε, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τριμμένο πεκορίνο και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια βελούδινη κρέμα.

  3. Βράζουμε τα μακαρόνια:
    Σε αλατισμένο νερό, βράζουμε τα σπαγγέτι μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. Πριν τα στραγγίξουμε, κρατάμε λίγο από το νερό τους.

  4. Ενώνουμε τα υλικά:
    Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι με το γκουαντσιάλε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη σάλτσα αυγού και πεκορίνο, ανακατεύοντας γρήγορα για να μην ψηθεί το αυγό. Αν η σάλτσα φαίνεται πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο από το νερό των μακαρονιών για να αποκτήσει πιο κρεμώδη υφή.

  5. Σερβίρισμα:
    Πασπαλίζουμε με επιπλέον πεκορίνο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε μια γνήσια ιταλική καρμπονάρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Οι «Σεϋχέλλες» της Αττικής: Η παραλία-έκπληξη μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα!

Προσοχή! Ανακαλείται εμφιαλωμένο νερό λόγω πιθανής μόλυνσης

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kanakis
«Ελ Σαλβαδόρ της Ευρώπης»: Η νέα σκληρή ανάρτηση του Αντώνη Κανάκη για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ και την ελληνική πολιτική πραγματικότητα
Ο Κανάκης, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα και παραστατικές αναφορές, κάνει λόγο για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και στοχευμένη «επικοινωνιακή...
«Ελ Σαλβαδόρ της Ευρώπης»: Η νέα σκληρή ανάρτηση του Αντώνη Κανάκη για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ και την ελληνική πολιτική πραγματικότητα
καυσωνας
Ασυνήθιστα «καυτό» Αύγουστο «βλέπουν» τα προγνωστικά μοντέλα: Τι σημαίνουν όλα αυτά για την Ελλάδα;
Τα προγνωστικά μοντέλα "δείχνουν" έναν ιδιαίτερα θερμό Αύγουστο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δείτε τι δείχνουν τα σενάρια του Copernicus και πώς...
Ασυνήθιστα «καυτό» Αύγουστο «βλέπουν» τα προγνωστικά μοντέλα: Τι σημαίνουν όλα αυτά για την Ελλάδα;
οσομπουκο
Οσομπούκο με μελιτζάνες: Ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά και άρωμα καλοκαιριού
Το οσομπούκο, μαγειρεύεται με καλοκαιρινές μελιτζάνες και ώριμες ντομάτες, δημιουργώντας ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση και υφή.
Οσομπούκο με μελιτζάνες: Ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά και άρωμα καλοκαιριού