Κοινωνία 0

Λαχανικά: Αυτό είναι το κλασικό λάθος που κάνουμε όταν τα μαγειρεύουμε

λαχανικά
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ένας τρόπος για να διατηρείται η θρεπτική αξία των λαχανικών

Τα λαχανικά είναι βασική πηγή βιταμινών και έχουν πάρα πολύ σημαντική θρεπτική αξία για τον οργανισμό μας, αλλά βασική προϋπόθεση είναι να συντηρούνται, μαγειρεύονται και καταναλώνονται με τον σωστό τρόπο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο τρόπος μαγειρέματος των λαχανικών επηρεάζει την περιεκτικότητά τους σε πολύτιμες βιταμίνες και απαραίτητα μέταλλα και υπάρχει ένα λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι.

Και αυτό είναι ο βρασμός. Θα πρέπει να αποφεύγουμε να βράζουμε τα λαχανικά, καθώς αυτός ο τρόπος μαγειρέματος οδηγεί σε απώλεια θρεπτικών συστατικών σε ποσοστό έως και 50%. Το βράσιμο δεν ενδείκνυται, σύμφωνα με την ειδικό, κυρίως για λαχανικά που περιέχουν υδατοδιαλυτές βιταμίνες, όπως το λάχανο, το σπανάκι, η λαχανίδα, το μπρόκολο, τα φασόλια και ο αρακάς. Όπως υποδηλώνει και η ονομασία τους, οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες διασπώνται όταν έρχονται σε επαφή με το νερό.

Ένας τρόπος για να διατηρείται η θρεπτική αξία αυτών των λαχανικών είναι να μαγειρεύονται με ελάχιστο νερό και για λίγη ώρα. Εναλλακτικά ενδείκνυται το ψήσιμο και το μαγείρεμα στον ατμό.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Οι Πανελλαδικές δεν είναι το τέλος του δρόμου

Πριν πεις «βολεμένος» εκπαιδευτικός, δοκίμασε αρχικά να ζήσεις σαν αναπληρωτής

Επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να μπείτε στο ταμείο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία