λαχανικά
Ένας τρόπος για να διατηρείται η θρεπτική αξία των λαχανικών

Τα λαχανικά είναι βασική πηγή βιταμινών και έχουν πάρα πολύ σημαντική θρεπτική αξία για τον οργανισμό μας, αλλά βασική προϋπόθεση είναι να συντηρούνται, μαγειρεύονται και καταναλώνονται με τον σωστό τρόπο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο τρόπος μαγειρέματος των λαχανικών επηρεάζει την περιεκτικότητά τους σε πολύτιμες βιταμίνες και απαραίτητα μέταλλα και υπάρχει ένα λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι.

Και αυτό είναι ο βρασμός. Θα πρέπει να αποφεύγουμε να βράζουμε τα λαχανικά, καθώς αυτός ο τρόπος μαγειρέματος οδηγεί σε απώλεια θρεπτικών συστατικών σε ποσοστό έως και 50%. Το βράσιμο δεν ενδείκνυται, σύμφωνα με την ειδικό, κυρίως για λαχανικά που περιέχουν υδατοδιαλυτές βιταμίνες, όπως το λάχανο, το σπανάκι, η λαχανίδα, το μπρόκολο, τα φασόλια και ο αρακάς. Όπως υποδηλώνει και η ονομασία τους, οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες διασπώνται όταν έρχονται σε επαφή με το νερό.

Ένας τρόπος για να διατηρείται η θρεπτική αξία αυτών των λαχανικών είναι να μαγειρεύονται με ελάχιστο νερό και για λίγη ώρα. Εναλλακτικά ενδείκνυται το ψήσιμο και το μαγείρεμα στον ατμό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αξιολο
Διευκρινίσεις εκπαιδευτικών για την ατομική αξιολόγηση
«Μια αξιολόγηση, την οποία προσπαθούν να επιβάλουν εδώ και 4 χρόνια κι έχουν βρει απέναντί τους τον κλάδο και την αποφασιστική του στάση»
Διευκρινίσεις εκπαιδευτικών για την ατομική αξιολόγηση