salata
Αυτή η σαλάτα υπόσχεται να γίνει το «κάτι άλλο» στο τραπέζι σας

Μια δροσερή και χορταστική σαλάτα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα! Το πλιγούρι συναντά τη φέτα σε έναν απολαυστικό συνδυασμό, γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Ιδανική για ελαφρύ γεύμα ή συνοδευτικό, αυτή η σαλάτα υπόσχεται να γίνει το «κάτι άλλο» στο τραπέζι σας!

Υλικά:

200 γρ. πλιγούρι

1/2 αγγούρι

1 κόκκινη πιπεριά (σε κυβάκια)

1 πράσινη πιπεριά (σε κυβάκια)

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια

2-3 ντομάτες ή 10 ντοματίνια

150 γρ. φέτα σκληρή (σε κυβάκια)

αλάτι και πιπέρι

Σάλτσα:

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

2-3 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μαϊδανό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες (προαιρετικά)

Για το γαρνίρισμα:

100 γρ. φουντούκια ή καρύδια ή αμύγδαλα (καβουρδισμένα, αν θέλουμε)

φύλλα μέντας

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε 300 ml καυτό νερό για 30 λεπτά. Αφήνουμε να απορροφήσει το νερό, ανακατεύοντας συχνά (καλύτερα, να το αφρατεύουμε με ένα πηρούνι).

Κόβουμε το αγγούρι σε κυβάκια, το πασπαλίζουμε με αλάτι και το αφήνουμε να στραγγίσει για 15 λεπτά. Το ξεπλένουμε, το στραγγίζουμε και το στεγνώνουμε με πετσέτα ή απορροφητικό χαρτί.

Βάζουμε το πλιγούρι στη σαλατιέρα μας, προσθέτουμε το αγγούρι, τις πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα, τις ντομάτες, επίσης σε κυβάκια (αν χρησιμοποιήσουμε ντοματίνια, κομμένα στη μέση) και τη φέτα.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά τις σάλτσας σε ένα σέικερ και χτυπάμε δυνατά. Περιχύνουμε τη σάλτσα, προσθέτουμε (προσεκτικά!) αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Καλό είναι, η σαλάτα να μείνει για μισή ώρα στο ψυγείο, για να είναι δροσερή (αν μείνει και 1-2 ώρες στο ψυγείο, πριν το σερβίρισμα, δεν υπάρχει πρόβλημα).

Σερβίρουμε με τον ξηρό καρπό που επιλέξαμε και τα φύλλα μέντας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μηλοπιτα στο τηγανι
Η επιστήμη της τέλειας μηλόπιτας: Όταν η χημεία συναντά τη γεύση
Από τη ζύμη μέχρι τη γέμιση, κάθε βήμα της μηλόπιτας βασίζεται σε φυσικοχημικές αντιδράσεις που εξασφαλίζουν τραγανότητα, ζουμερότητα και αρωματική...
Η επιστήμη της τέλειας μηλόπιτας: Όταν η χημεία συναντά τη γεύση