Μαρία Καρυστιανού
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε «αν εγγυόμουν την ασφάλεια των επιβατών στα τρένα θα ήμουνα ασυνείδητος» και εισέπραξε πληρωμένη απάντηση

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη», εκφράζει με έντονο τρόπο την οργή της απέναντι στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος κατά τη διάρκεια χθεσινού μπρίφινγκ δήλωσε πως δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των επιβατών στα τρένα, καθώς κάτι τέτοιο θα τον καθιστούσε «ασυνείδητο».

Η κα Καρυστιανού τονίζει ότι τέτοιες δηλώσεις είναι απαράδεκτες και αναδεικνύουν την αδιαφορία της κυβέρνησης για το σοβαρό θέμα της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη» υπενθυμίζει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι η Ελλάδα κατηγορείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Μεταφορών για την επισφαλή λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου και προειδοποιεί ότι η χώρα μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με καταδίκη και επιβολή προστίμου αν δεν γίνουν άμεσα οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες για την ενίσχυση της ασφάλειας μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου του 2025.

Με ιδιαίτερα καυστικό τόνο, η κ. Καρυστιανού θέτει το εξής ερώτημα: «Μπορεί η κυβέρνηση να μας αναφέρει τις αλλαγές στις οποίες έχει προχωρήσει για να γίνει πιο ασφαλής ο σιδηρόδρομος;». Κάνει λόγο για πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης, τόσο προς τους ευρωπαϊκούς και ελληνικούς νόμους όσο και για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, επισημαίνοντας ότι οι ενέργειες ή μάλλον η απουσία τους, «παίζουν τη ζωή των πολιτών στα ζάρια». Παράλληλα, τονίζει ότι η αδράνεια αυτή επιβαρύνει τη χώρα με τεράστια πρόστιμα που τελικά πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες.

Η κα Καρυστιανού καταλήγει με ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η ανήθικη στάση της δεν ταιριάζει με τις αληθινές αξίες της κοινωνίας και καλεί τους αρμόδιους να σεβαστούν επιτέλους την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ενδοσχολική βία
Άγριο επεισόδιο μεταξύ μαθητών σε Γυμνάσιο στα Άνω Λιόσια – Συνελήφθη ο γιος καθηγητή
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που κατέθεσαν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ένας 62χρονος καθηγητής και η 57χρονη υποδιευθύντρια του σχολείου, ο 14χρονος γιος...
Άγριο επεισόδιο μεταξύ μαθητών σε Γυμνάσιο στα Άνω Λιόσια – Συνελήφθη ο γιος καθηγητή
Ωνάσεια σχολεία
Ωνάσεια - Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία: Η αποζημίωση για επιτηρητές στις εισαγωγικές εξετάσεις
Οι αμοιβές για επιτροπές, επιτηρητές και προσωπικό σε Πρότυπα, Πειραματικά και Ωνάσεια Σχολεία – Αναλυτικοί πίνακες
Ωνάσεια - Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία: Η αποζημίωση για επιτηρητές στις εισαγωγικές εξετάσεις
Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Το δικαίωμα στην απαλλαγή από τα Θρησκευτικά και ο ρόλος της «Ηθικής»
«Πράσινο φως» για θρησκειολογικές αναφορές στα σχολεία – Στη Βουλή έφερε η Σοφία Ζαχαράκη τη διευκρίνιση του ΙΕΠ
Σοφία Ζαχαράκη: Το δικαίωμα στην απαλλαγή από τα Θρησκευτικά και ο ρόλος της «Ηθικής»