karystianou
«Χθες ακούσαμε ξανά ψέματα για ευθύνες που δήθεν δεν ανήκουν στον ίδιο αλλά σε άλλους»

Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη, προκάλεσαν την οργή και αγανάκτηση της Προέδρου του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών 2023, Μαρίας Καρυστιανού.

«Αυτός ο άνθρωπος, αντί να σεβαστεί την κοινωνία και με θάρρος και υπευθυνότητα, που αρμόζει στον θεσμό που λέγεται Πρωθυπουργός, να μιλήσει ειλικρινά, παρουσίασε τον εαυτό του ως δήθεν παραπλανημένο…» επισημαίνει σε ανάρτησή της στα social media.

 «Παρασύρθηκε δήθεν από την Πυροσβεστική και τη Hellenic Train ενώ ο ΙΔΙΟΣ, το πρώτο 24ωρο, αλλά και έπειτα πάλι από 3 εβδομάδες έδινε συνεντεύξεις, με σιγουριά και στόμφο, διαβεβαιώνοντας προσωπικά όλους τους Έλληνες ότι τίποτα παράνομο δεν υπήρξε και κατηγορούσε τους συγγενείς για θεωρίες συνωμοσίας περί δήθεν μπαζώματος και έκρηξης. Και πάλι, έπειτα από δύο μήνες και εν όψει της προεκλογικής περιόδου, μας κατηγόρησε ότι εργαλειοποιούσαμε τον πόνο μας φωνάζοντας για τα παιδιά μας» πρόσθεσε.

Μάλιστα, σχολίασε τη στάση του πρωθυπουργού και την απεγνωσμένη προσπάθειά του για αναδίπλωση των όσων έχει υποστηρίξει εξαρχής για τις συνθήκες του δυστυχήματος, λέγοντας: «Χθες ακούσαμε ξανά ψέματα για ευθύνες που δήθεν δεν ανήκουν στον ίδιο αλλά σε άλλους. Όμως, «το ψέμα έχει κοντά πόδια». Και ήδη σήμερα, με την ανακοίνωσή της, η Hellenic Train κάνει λόγο για 13 βαγόνια, εκθέτοντας τον Υπουργό Δικαιοσύνης που δύο μέρες πριν διαβεβαίωνε ότι «13ο βαγόνι δεν υπήρξε ποτέ». Ο Πρωθυπουργός που χθες εμφανίστηκε να είναι δήθεν ο πρώτος που πονάει περισσότερο μετά από εμάς ήταν ακόμα πιο απογοητευτικός και πιο ένοχος. Η επιτομή της αναξιοπιστίας».

Η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού

«Χθες ήταν η συνέντευξη του Πρωθυπουργού για το έγκλημα στα Τέμπη…

Δεν είχα καμία αγωνία.
Τι να περιμένω να ακούσω από κάποιον που έχει ξεστομίσει τόσα ψέματα; και ηγείται ενός επιτελείου που για δυο χρόνια συγκαλύπτει την αλήθεια και επιτίθεται σε ανθρώπους που έθαψαν τα παιδιά τους.

Όμως και πάλι, αυτό που είδα εχθές ξεπέρασε τη φαντασία μου.

Αυτός ο άνθρωπος, αντί να σεβαστεί την κοινωνία και με θάρρος και υπευθυνότητα, που αρμόζει στον θεσμό που λέγεται Πρωθυπουργός, να μιλήσει ειλικρινά, παρουσίασε τον εαυτό του ως δήθεν παραπλανημένο… Ακολουθώντας δηλαδή τη γνωστή παρελκυστική τακτική του προσπάθησε να προστατεύσει την προσωπική του εικόνα, φυλάσσοντας τα νώτα του και μεταθέτοντας τις ευθύνες δεξιά και αριστερά.

Παρασύρθηκε δήθεν από την Πυροσβεστική και τη Hellenic Train ενώ ο ΙΔΙΟΣ, το πρώτο 24ωρο, αλλά και έπειτα πάλι από 3 εβδομάδες έδινε συνεντεύξεις, με σιγουριά και στόμφο, διαβεβαιώνοντας προσωπικά όλους τους Έλληνες ότι τίποτα παράνομο δεν υπήρξε και κατηγορούσε τους συγγενείς για θεωρίες συνωμοσίας περί δήθεν μπαζώματος και έκρηξης.

Και πάλι, έπειτα από δύο μήνες και εν όψει της προεκλογικής περιόδου, μας κατηγόρησε ότι εργαλειοποιούσαμε τον πόνο μας φωνάζοντας για τα παιδιά μας. Χθες ακούσαμε ξανά ψέματα για ευθύνες που δήθεν δεν ανήκουν στον ίδιο αλλά σε άλλους. Όμως,«το ψέμα έχει κοντά πόδια». Και ήδη σήμερα, με την ανακοίνωσή της, η Hellenic Train κάνει λόγο για 13 βαγόνια, εκθέτοντας τον Υπουργό Δικαιοσύνης που δύο μέρες πριν διαβεβαίωνε ότι «13ο βαγόνι δεν υπήρξε ποτέ». (https://hellenictrain.gr/news/anakoinosi-30012025)

Ο Πρωθυπουργός που χθες εμφανίστηκε να είναι δήθεν ο πρώτος που πονάει περισσότερο μετά από εμάς ήταν ακόμα πιο απογοητευτικός και πιο ένοχος. Η επιτομή της αναξιοπιστίας.

Όμως η κοινωνία, οι ίδιοι οι πολίτες, τον βλέπουν πλέον με ξεκάθαρη μάτια και θωρούν την ένοχη σκιά του…

Όλοι μαζί! Μέχρι τέλους!».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙO 10 TΟ ΠΡΩΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εγκέφαλος
Κίνα: Στο επίκεντρο η σύνδεση εγκεφάλου-υπολογιστή – Προς εφαρμογές στην καθημερινή ζωή
Το Πεκίνο επενδύει δυναμικά στις τεχνολογίες BCI, με στόχο να φτάσουν σε πρακτική χρήση μέσα στην επόμενη πενταετία
Κίνα: Στο επίκεντρο η σύνδεση εγκεφάλου-υπολογιστή – Προς εφαρμογές στην καθημερινή ζωή
molivi.jpg
Γράφοντας με το χέρι μαθαίνουμε καλύτερα: Τι δείχνουν οι έρευνες για τη μνήμη και τη μάθηση
Γιατί το χαρτί και το μολύβι εξακολουθούν να υπερέχουν απέναντι στο πληκτρολόγιο και τις ψηφιακές συσκευές
Γράφοντας με το χέρι μαθαίνουμε καλύτερα: Τι δείχνουν οι έρευνες για τη μνήμη και τη μάθηση
δίπλωμα οδήγησης
Δίπλωμα οδήγησης: Αυτές είναι οι νέες σαρωτικές αλλαγές για όλους τους οδηγούς
Ανατροπές στο δίπλωμα οδήγησης με ψηφιακή άδεια, οδήγηση από τα 17 με συνοδό έως και απαγορεύσεις νυχτερινής κυκλοφορίας
Δίπλωμα οδήγησης: Αυτές είναι οι νέες σαρωτικές αλλαγές για όλους τους οδηγούς