πατάτες
Αυτές οι ιδιαίτερες πατάτες φούρνου, που εντυπωσιάζουν καθώς μοιάζουν με ακορντεόν, δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά στο εστιατορίο του ιστορικού ξενοδοχείου Hasselbacken στην Στοκχόλμη και έτσι πήραν το όνομά τους.

Οι πατάτες είναι το καλύτερο και δημοφιλέστερο συνοδευτικό. Ταιριάζει σχεδόν με όλα τα κυρίως και αρέσει στους περισσότερους. Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί νόστιμοι τρόποι για να τις φτιάξουμε.

Η συνταγή μπορεί να γίνει με όλα τα είδη πατάτας και όλα τα μεγέθη. Το μόνο που απαιτεί, είναι υπομονή και σταθερό χέρι που θα κάνει τις κάθετες τομές

Το χοντρό αλάτι είναι το βασικό καρύκευμα που χρειαζόμαστε. Μπορείς να προσθέσεις όποιο μυρωδικό ή μπαχαρικό επιθυμείς. Ακόμη και να προσθέσεις bacon ή τυρί, ανάμεσα στις φέτες.

Ιδανικά σερβίρουμε με σάλτσα γιαουρτιού ή τυρί κρέμα, με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και τριμμένη παρμεζάνα.

Υλικά:

  • 8 πατάτες
  • 3 κσ βούτυρο
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη ή δεντρολίβανο αποξηραμένο
  • Σκόρδο σκόνη
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις σκουπίζουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Τοποθετούμε μία – μία πατάτα, πάνω σε ξύλινη κουτάλα (αυτό μας βοηθάει να μην πάει το μαχαίρι μας μέχρι κάτω) και κόβουμε φέτες, μέχρι πριν το τέλος, ανά 1/2 εκατοστό.

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τις κομμένες πατάτες και τις σοτάρουμε, από όλες τις πλευρές. Με ένα πινελάκι, βάζουμε βούτυρο και ελαιόλαδο και ανάμεσα στις πτυχώσεις.

 

Τις τοποθετούμε σε ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη ή το δεντρολίβανο και το σκόρδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.

Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος που έχουν οι πατάτες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 2000 ευρώ: Κλείνουν από ώρα σε ώρα οι θέσεις - Προλάβετε ΕΔΩ με το ΕΚΕΚ ΑΤΗΕΝΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αλουμινοχαρτο
Φυσικός τρόπος για να διώξετε τα έντομα από τα ντουλάπια της κουζίνας
Λίγοι γνωρίζουν πως το ίδιο υλικό μπορεί να αποτελέσει ένα έξυπνο όπλο για να προστατέψουμε τρόφιμα όπως το ρύζι και το αλεύρι από τα ενοχλητικά...
Φυσικός τρόπος για να διώξετε τα έντομα από τα ντουλάπια της κουζίνας
paidi
Ψυχολόγος αποκαλύπτει τα 6 ψέματα που λένε οι γονείς και επηρεάζουν αρνητικά τα παιδιά
Yπάρχουν ψέματα, που παρόλο που βγαίνουν από καλές προθέσεις, μπορεί να προκαλέσουν απογοήτευση και να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχική τους υγεία και...
Ψυχολόγος αποκαλύπτει τα 6 ψέματα που λένε οι γονείς και επηρεάζουν αρνητικά τα παιδιά
sapouni
Οδηγός για σπιτικό σαπούνι ελαιολάδου
Η δημιουργία σπιτικού σαπουνιού είναι μια υπέροχη εμπειρία για όποιον αγαπά τα φυσικά προϊόντα και θέλει να αποφεύγει τα χημικά συστατικά.
Οδηγός για σπιτικό σαπούνι ελαιολάδου
trofes-stomaxi-512x320.jpg
Τι να φας όταν πονάει το στομάχι σου: Οδηγός για φυσική ανακούφιση
Είτε πρόκειται για απλό φούσκωμα, είτε για ναυτία ή καούρα, υπάρχουν τροφές που μπορούν να συμβάλλουν στην ηρεμία του στομάχου χωρίς τη χρήση...
Τι να φας όταν πονάει το στομάχι σου: Οδηγός για φυσική ανακούφιση