κοκτειλ
Ιδανικό για τους λάτρεις των εξωτικών γεύσεων

Το Zombie είναι ένα κλασικό κοκτέιλ φτιαγμένο με ρούμι, χυμό από λάιμ και ανανά. Η ονομασία του προέρχεται από το σκούρο χρώμα και την “έντονη” γεύση του, που θυμίζει ζόμπι. Είναι ιδανικό για τους λάτρεις των εξωτικών γεύσεων και για όσους αναζητούν μια δυνατή εμπειρία.

Υλικά για τη συνταγή

  • 25ml σκούρο ρούμι
  • 25ml λευκό ρούμι
  • 50ml χυμός λάιμ
  • 150ml χυμός ανανά
  • πάγος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γρεναδίνη

Για το γαρνίρισμα:

  • Μια φέτα πορτοκάλι
  • Κεράσια μαρασκίνο
  • Κλωναράκια μέντας

Οδηγίες

  1. Ρίξτε το σκούρο και το λευκό ρούμι και τους χυμούς φρούτων σε ένα σεικέρ για κοκτέιλ γεμάτο με πάγο και ανακινήστε δυνατά μέχρι το εξωτερικό του σεικέρ να γίνει πολύ κρύο.
  2. Σουρώστε το μείγμα σε ένα ψηλό ποτήρι γεμάτο με πάγο και στη συνέχεια ρίξτε σιγά σιγά τη γρεναδίνη για να πάρει χρώμα το ποτό.
  3. Περάστε τη φέτα πορτοκαλιού και τα κεράσια σε ένα καλαμάκι για κοκτέιλ. Γαρνίρετε το ποτό με τα κλωναράκια μέντας και τα καλαμάκια φρούτων.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη, από το βήμα του Φόρουμ των Δελφών
Σοφία Ζαχαράκη: «Δημόσια και μη κρατικά πανεπιστήμια θα λειτουργούν συνεργατικά»
Η Υπουργός Παιδείας αναλύει το όραμα για την Ανώτατη Εκπαίδευση: Από τη χρηματοδότηση των 120 εκατ. ευρώ στις στρατηγικές συνεργασίες με ξένα ΑΕΙ
Σοφία Ζαχαράκη: «Δημόσια και μη κρατικά πανεπιστήμια θα λειτουργούν συνεργατικά»