keri xeria κερί φλόγα χέρια, θάνατος
Σύμφωνα με ειδικό το σώμα μας έχει μεριμνήσει τα πάντα για τις τελευταίες μας στιγμές

Στην περίπτωση που δεν έχετε συμφιλιωθεί με την ιδέα του θανάτου —και καλά κάνετε— η Julie McFadden, νοσηλεύτρια από το Λος Άντζελες μάς εξηγεί γιατί δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε το τέλος μας και αυτό επειδή το σώμα μας, βιολογικά είναι φτιαγμένο… για να πεθάνει.

«Δεν φοβάμαι τον θάνατο… το σώμα μας βιολογικά μας βοηθάει να πεθάνουμε… είναι φτιαγμένο για να πεθάνει», λέει η ίδια στο βίντεό της στο Youtube με τίτλο «Γιατί δεν θα έπρεπε να φοβάστε να πεθάνετε».

Όπως εξηγεί, έχοντας φυσικά μεγάλη εμπειρία στο θέμα, έξι μήνες πριν τον θάνατο το ανθρώπινο σώμα αρχίζει και «κλειδώνει», που σημαίνει ότι θα αρχίσετε «να τρώτε και να πίνετε λιγότερο και να κοιμάστε περισσότερο».

«Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή τα επίπεδα ασβεστίου στο σώμα ανεβαίνουν και όταν αυτό συμβαίνει κοιμάται περισσότερο», διευκρίνισε η McFadden.

 «Βιολογικά, όταν το σώμα γνωρίζει ότι πλησιάζει προς το τέλος της ζωής του, αυτοί οι μηχανισμοί απενεργοποιούνται, οπότε το άτομο δεν αισθάνεται πείνα και δίψα, γεγονός που βοηθά το σώμα να ‘κλείσει’ σιγά σιγά», συμπληρώνει η ίδια.

Στη συνέχεια εξηγεί πως ο θάνατος που προκαλείται από κάποια ασθένεια ή τραυματισμό είναι πολύ διαφορετικός, αλλά ο θάνατος από μόνος του δεν είναι επώδυνος.

«Υπάρχουν φορές που η ασθένεια που βιώνει το άτομο μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα και είναι πιο δύσκολο, αλλά η πραγματική διαδικασία που περνάει το σώμα για να το βοηθήσει να πεθάνει στην πραγματικότητα βοηθάει το άτομο αυτό», αναφέρει.

Συνέχισε αναφέροντας ότι πολλές φορές κατά τη διάρκεια της φροντίδας ενός ετοιμοθάνατου ασθενούς δεν χρειάστηκε να χορηγήσει παυσίπονα επειδή «ήταν απόλυτα άνετοι», προσθέτοντας ότι ο ίδιος ο θάνατος ήταν ακόμη και «ανακουφιστικός» επειδή όταν πρόκειται να πάρεις την τελευταία σου ανάσα, το σώμα σου απελευθερώνει ενδορφίνες.

«Το σώμα μπαίνει σιγά σιγά σε κάτι που ονομάζεται κέτωση, η οποία απελευθερώνει ενδορφίνες. Στο σώμα αυτού του ατόμου αυτές οι ενδορφίνες αμβλύνουν τον πόνο, αμβλύνουν τα νεύρα και δίνουν επίσης στο άτομο αυτό μια ευφορική αίσθηση, ώστε να αισθάνεται καλά», κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας: Μπαράζ εκδηλώσεων σε Αττική και Περιφέρεια με φόντο "Ιθάκη" και Κεντροαριστερά
Πέντε διαδοχικές παρεμβάσεις στον Βόρειο Τομέα για τον Αλέξη Τσίπρα, παρουσίαση της «Ιθάκης» στη Λάρισα και νέο κάλεσμα από τη Μεσσηνία
Αλέξης Τσίπρας: Μπαράζ εκδηλώσεων σε Αττική και Περιφέρεια με φόντο "Ιθάκη" και Κεντροαριστερά
Κλειστό σχολείο με λουκέτο
Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας: Τι αλλάζει για ΣΔΕ, ΣΑΕΚ και Τάξη Μαθητείας
Με πρότυπο τα «κλειστά σχολεία» η αναστολή μαθημάτων λόγω κακοκαιρίας – Η νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας
Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας: Τι αλλάζει για ΣΔΕ, ΣΑΕΚ και Τάξη Μαθητείας