Thumbnail
Τρίτετκνοι: «Μόνο, λόγια, μόνο αοριστολογίες, μόνο αμπελοφιλοσοφίες και γενικόλογες εκφράσεις και πολλά ΄΄Θα, Θα…, πρέπει να γίνει…,θα πρέπει ο ιδιωτικός τομέας να…΄΄.Ο ίδιος όμως περί του πρακτέου; ΜΗΔΕΝ»

Εμπαιγμό χαρακτηρίζουν οι τρίτεκνοι τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την εξομοίωσή τους με τους πολύτεκνους.

Οπως υποστηρίζει η Πανελλαδική ομοσπονδία Τριτέκνων σε ανακοίνωσή της, από τις 21 παροχές που κατά κόρον από τον Μάρτιο το διατυμπανίζει η κυβέρνηση στα ΜΜΕ και Κοινωνικά Δίκτυα, ήδη το 80% αυτών έχουν δοθεί και ισχύουν από το 2006, και βεβαίως δεν είναι ΕΞΟΜΟΊΩΣΗ, αλλά  ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ.

«Εμείς αυτά που ακούσαμε στην συνέντευξη του πρωθυπουργού για το εθνικό σχέδιο δράσης για το δημογραφικό ήταν κάποιες πολιτικές που προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση χωρίς να ενημερώνει πότε θα τις εφαρμόσει, που θα βρει τα χρήματα, τι στόχο έχουν αυτές οι πολιτικές και πότε θα παράξουν αποτελέσματα. Δηλαδή στη συνέντευξη του ο πρωθυπουργός μας είπε μόνο αόριστα πράγματα και μάλιστα δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές. Γιατί άραγε;», καταλήγει η Ομοσπονδία

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων

Τον τελευταίο μήνα παρακολουθούμε στα ειδησεογραφικά site και κανάλια να διαλαλούν ότι θα έχουμε σοβαρή <<θετική ανατροπή>>  στον χαρακτηρισμό  ως πολυτέκνους και τους τριτέκνους. Αυτό το διακύβευμα, ξεκίνησε αρχές Μαρτίου με δηλώσεις της <<αρμοδίας>> Υπουργού, σε διάφορα κανάλια και ειδησεογραφικούς ιστοτόπους και με ιδιαίτερη έπαρση, ότι θα γίνει αυτή η ανατροπή και ότι ευρίσκεται σε συνεννόηση  και με εκπροσώπους πέραν των άλλων και με τους τριτέκνους. Ουδέν ψευδέστερον ουδέν  ανακριβέστατον.

Μάλιστα, για να γίνει πιο πειστική, παρέθεσε ότι έχουν 21 ακόμη παροχές/διευκολύνσεις που ισχύουν στους πολυτέκνους και θα τις επεκτείνουν και στις τρίτεκνες οικογένειες και έτσι θα είναι και οι τρίτεκνοι πολύτεκνοι. Μέγα Ψεμα. Από τις 21 παροχές που κατά κόρον από τον Μάρτιο το διατυμπανίζει στα ΜΜΕ και Κοινωνικά Δίκτυα, ήδη το 80% αυτών έχουν δοθεί και ισχύουν από το 2006, και βεβαίως δεν είναι ΕΞΟΜΟΊΩΣΗ, αλλά  ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ.

Επίσης, από τον Μάρτιο μας δήλωνε ότι θα εκπονηθεί Εθνικό Σχέδιο Αντιμετωπίσεως του Δημογραφικού και ΄΄σε συνεργασία και με τους φορείς, πχ και τρίτεκνους,΄΄ και θα παρουσιασθεί από τον Πρωθυπουργό περί τα μέσα Μαΐου.  

Σε συνάντησή μας με τον κ. Πρωθυπουργό σε μια από τις εξορμήσεις του για τις ευρωεκλογές μας απάντησε ότι ΄΄μην ανησυχείτε, θα είσθε ικανοποιημένοι΄΄ αλλά σε ερώτησή μας εάν θα εξομοιωθούν οι τρίτεκνες οικογένειες με τις πολύτεκνες ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΌΣ. Και ότι στις ανακοινώσεις που θα έκανε την Πέμπτη 23/5/2024 θα ανακοίνωνε ΄΄ΣΟΒΑΡΆ΄΄μέτρα και για τους τριτέκνους. Ο κ. Πρωθυπουργός, δεν πέρασαν δύο ημέρες και το λησμόνησε.

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.

Μόνο, λόγια, μόνο αοριστολογίες, μόνο αμπελοφιλοσοφίες και γενικόλογες εκφράσεις και πολλά ΄΄Θα, Θα…, πρέπει να γίνει…,θα πρέπει ο ιδιωτικός τομέας να…΄΄.Ο ίδιος όμως περί του πρακτέου; ΜΗΔΕΝ.

Αν και γνωρίζει ότι ο δείκτης γονιμότητας για να ανανεωθεί ο πληθυσμός πρέπει να είναι στο 2,1 (δηλαδή πάνω από 2 παιδιά) δεν ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ για το δημογραφικό.

ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕ ΑΠΟ ΧΘΕΣ,

ΣΟΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ,

ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ.

Το πρόβλημα είσθε εσείς που δεν θέλετε, όχι δεν μπορείτε. Το κόστος που θα απαιτηθεί, δεν πρόκειται να επηρεάσει την οικονομία της χώρας επί το δυσμενέστερο. Απεναντίας θα συμβάλλει θετικά στην βελτίωση των οικονομικών δεικτών, της κοινωνικής δικαιοσύνης και πρωτίστως το μέλλον της Πατρίδος μας.

Εμείς αυτά που ακούσαμε στην συνέντευξη του πρωθυπουργού για το εθνικό σχέδιο δράσης για το δημογραφικό ήταν κάποιες πολιτικές που προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση χωρίς να ενημερώνει πότε θα τις εφαρμόσει, που θα βρει τα χρήματα, τι στόχο έχουν αυτές οι πολιτικές και πότε θα παράξουν αποτελέσματα. Δηλαδή στη συνέντευξη του ο πρωθυπουργός μας είπε μόνο αόριστα πράγματα και μάλιστα δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές. Γιατί άραγε;

Το Δημογραφικό Πρόβλημα της Πατρίδος μας δεν είναι θέμα για τις προεκλογικές σας εκστρατείες και τηλεπαράθυρα για να αυξήσετε ΄΄την συσπείρωση΄΄.

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iereas
Φρίκη στο κέντρο της Αθήνας: Αρχιμανδρίτης έκλεισε ερωτικό ραντεβού με ιερόδουλη και την κακοποίησε σεξουαλικά
Η 34χρονη πήγε στο νοσοκομείο και της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες
Φρίκη στο κέντρο της Αθήνας: Αρχιμανδρίτης έκλεισε ερωτικό ραντεβού με ιερόδουλη και την κακοποίησε σεξουαλικά
ΑΣΕΠ
Με χίλια τρέχει ο 2ος Γραπτός ΑΣΕΠ: Ανακοινώθηκε Τράπεζα Θεμάτων
Πιο κοντά ο 2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Ανακοινώθηκε σε ΦΕΚ τράπεζα θεμάτων! Τι αλλάζει στην ύλη - τρέχουν οι διαδικασίες με την...
Με χίλια τρέχει ο 2ος Γραπτός ΑΣΕΠ: Ανακοινώθηκε Τράπεζα Θεμάτων