κατήργησε τα smartphones
Μία νέα επαναστατική τεχνολογία λειτουργίας των smartphone μέσω της κίνησης των ματιών

Η ιδέα να ελέγχουμε το κινητό μας τηλέφωνο με τα μάτια μας μπορεί να ακούγεται σαν σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά η Apple σχεδιάζει να την κάνει πραγματικότητα. Η εταιρία επιβεβαίωσε ότι έχει αναπτύξει τεχνολογία παρακολούθησης των ματιών τόσο στο iPhone όσο και στο iPad και πρόκειται μάλιστα να την ενεργοποιήσει το προσεχές χρονικό διάστημα

Χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη το εργαλείο αυτό θα επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγούνται στη συσκευή τους χρησιμοποιώντας μόνο τα μάτια τους. «Το Eye Tracking χρησιμοποιεί την μπροστινή κάμερα για ρύθμιση και βαθμονόμηση σε δευτερόλεπτα, και με τη μηχανική εκμάθηση στη συσκευή, όλα τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση και τον έλεγχο αυτής της λειτουργίας διατηρούνται με ασφάλεια στη συσκευή και δεν κοινοποιούνται στην Apple» λέει η εταιρεία.

«Πιστεύουμε βαθιά στη μεταμορφωτική δύναμη της καινοτομίας για τον εμπλουτισμό της ζωής μας. Για αυτό, για σχεδόν 40 χρόνια, η Apple υπερασπίστηκε τη σχεδίαση χωρίς αποκλεισμούς ενσωματώνοντας την προσβασιμότητα στον πυρήνα του υλικού και του λογισμικού μας. Περιβάλλουμε συνεχώς τα όρια της τεχνολογίας και αυτά τα νέα χαρακτηριστικά αντικατοπτρίζουν τη μακροχρόνια δέσμευσή μας να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία σε όλους τους χρήστες μας» δήλωσε ο επικεφαλής της Apple Τιμ Κουκ.

Το Eye Tracking λειτουργεί σε εφαρμογές iPadOS και iOS και δεν απαιτεί πρόσθετο υλικό ή αξεσουάρ. Το εργαλείο θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε άτομα που για διαφόρους λόγους δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν με τα χέρια τους το κινητό τους τηλέφωνο ή το tablet τους.

Πηγή: naftemporiki

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα