Απειλείται με απέλαση πατέρας που κατήγγειλε ασέλγεια στο παιδί του – Στο πλευρό του οι κάτοικοι της Νισύρου
Ο φερόμενος θύτης έφυγε από το νησί «ανενόχλητος»

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων της Νισύρου, όταν έμαθαν ότι ένας μετανάστης πατέρας που ζει στο νησί, ο οποίος απευθύνθηκε στην αστυνομία για να καταγγείλει ασέλγεια σε βάρος του ανήλικου παιδιού του, αντί να βοηθηθεί, συνελήφθη και κινδυνεύει με απέλαση καθώς δεν έχει νομιμοποιητικά έγγραφα.

Ο πατέρας, πήγε στην Κω για να καταγγείλει στις αρχές το περιστατικό ασέλγειας σε βάρος του παιδιού του, από δημόσιο υπάλληλο. Όμως επιστρέφοντας στη Νίσυρο συνελήφθη, κάτι που προκάλεσε την οργή των κατοίκων του νησιού. Σύσσωμοι εκδώσαν ψήφισμα συμπαράστασης, συγκεντρώνοντας πάνω από 170 υπογραφές, ενώ συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα απαιτώντας την απελευθέρωση του.

Στο πλευρό του πατέρα οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι, σύμφωνα με τον vimatisko.gr, ζητούν «την απόλυτη προστασία κάθε μητέρας /πατέρα που δε φοβάται να απευθυνθεί στις αρχές προκειμένου να προστατεύσει τα παιδιά του/της, τα παιδιά όλων μας».

Μεγάλο ερώτημα αποτελεί το πως γίνεται να κινητοποιείται αστυνομική δύναμη για την σύλληψη του καταγγέλλοντος και ο δράστης να φεύγει ανενόχλητος από το νησί.

«Ο (…) κάτοικος του νησιού μας, αφού προέβη σε καταγγελία που αφορούσε σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του δεκάχρονου παιδιού του, κρατείται έκτοτε από τις αρχές, καθώς στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων. Μάλιστα, μάθαμε ότι κινδυνεύει με άμεση απέλαση», σημειώνουν οι κάτοικοι της Νισύρου τονίζοντας μάλιστα ότι «ο φερόμενος ως θύτης» έφυγε από το νησί ανενόχλητος.

Επιπλέον οι κάτοικοι της Νισύρου χαρακτηρίζοντας τη δίωξη του «εκδικητική και καταχρηστική» ζητούν «δικαιοσύνη και την άμεση επιστροφή του πατέρα κοντά στην οικογένειά του, που δοκιμάζεται».

Η επιστολή των κατοίκων

Επιστολή κατοίκων

Το χρονικό

Σύμφωνα με το MEGA, ο  50χρονος φύλακας μουσείου, που φέρεται ως δράστης είχε καλή σχέση με τα παιδιά του νησιού.

Η καταγγελία έγινε την περασμένη Παρασκευή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο πατέρας δέχτηκε απειλές και έκανε πίσω, χωρίς να καταθέσει μήνυση. Με την στήριξη ωστόσο του «Χαμόγελου του Παιδιού» επανήλθε, κατέθεσε μήνυση, η οποία οδήγησε στη σύλληψη του 50χρονου στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Εν συνεχεία ο υπάλληλος του μουσείου αφέθηκε ελεύθερος και εγκατέλειψε το νησί.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 50χρονος έδειχνε πορνογραφικό υλικό σε παιδιά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η οργάνωση «Κομμάντο Κυριάκος Ξυμητήρης» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό στο όχημα του καθηγητή Δ. Καρώνη
Η οργάνωση «Κομμάντο Κυριάκος Ξυμητήρης» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό στο όχημα του καθηγητή Δ. Καρώνη
Ποια είναι η οργάνωση «Κομμάντο Κυριάκος Ξυμητήρης» που ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό στο αυτοκίνητο του πραγματογνώμονα των Τεμπών
Η οργάνωση «Κομμάντο Κυριάκος Ξυμητήρης» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό στο όχημα του καθηγητή Δ. Καρώνη
απορριμματα
Θεσσαλονίκη: Άστεγος βρέθηκε στην πρέσα απορριμματοφόρου – Σώθηκε την τελευταία στιγμή
Σοκαριστικό περιστατικό στο κέντρο της πόλης – Τραυματίστηκε στο πόδι ο 46χρονος, εκτός κινδύνου χάρη στην άμεση αντίδραση εργαζομένων καθαριότητας
Θεσσαλονίκη: Άστεγος βρέθηκε στην πρέσα απορριμματοφόρου – Σώθηκε την τελευταία στιγμή
Ευρωπαία Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι
Λάουρα Κοβέσι: «Ακρωνύμιο της διαφθοράς ο ΟΠΕΚΕΠΕ»
Η Ευρωπαία Εισαγγελέας «δείχνει» στρατηγική αντιπερισπασμού πίσω από τις κυβερνητικές επιθέσεις και προαναγγέλλει νέες δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Λάουρα Κοβέσι: «Ακρωνύμιο της διαφθοράς ο ΟΠΕΚΕΠΕ»