Thumbnail
Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα καταδικαστεί για άλλες δύο περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος μαθητριών

Μνήμες από την υπόθεση με αρνητικό “πρωταγωνιστή” έναν Κρητικό ορθοπαιδικό τεχνικό, που εμπλέκεται σε περιπτώσεις αποπλάνησης-ασέλγειας μαθητριών, που τελέστηκαν πριν από αρκετά χρόνια στο Ηράκλειο, αναμένεται να “ξυπνήσουν” στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας στις δικαστικές αίθουσες.

Σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ του neakriti.gr, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να καθίσει την ερχόμενη Παρασκευή 19 Απριλίου ο ορθοπαιδικός τεχνικός, ο οποίος βρίσκεται εκτός φυλακής. Η επίμαχη υπόθεση αφορά μαθήτρια που φέρεται να είχε πέσει θύμα αποπλάνησης τον Ιούλιο του 2015 μέσα στον επαγγελματικό χώρο του κατηγορουμένου. 

Για την υπόθεση αυτή, ο άνδρας είχε καταδικαστεί πρωτόδικα τον Φεβρουάριο του 2020 σε κάθειρξη 7 ετών για «αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη» από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου. 

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για υπόθεση που είχε σοκάρει την τοπική κοινωνία της Κρήτης, όταν έγινε γνωστό ότι ο τεχνικός ορθοπαιδικός παραπέμπεται να δικαστεί για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος μιας μαθήτριας Α' γυμνασίου, η οποία είχε μεταβεί στον επαγγελματικό χώρο του κατηγορούμενου - συνοδευόμενη από τη μητέρα της - καθώς αντιμετώπιζε θωρακική σκολίωση. 

Η δίκη επρόκειτο να λάβει χώρα πριν από περίπου ένα μήνα, ωστόσο τελικά η Έδρα διέκοψε τη συνεδρίαση, η οποία θα συνεχιστεί την Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. 

Έχει καταδικαστεί και για άλλη υπόθεση 

Ας σημειωθεί ότι ο ορθοπαιδικός τεχνικός είχε καταδικαστεί πρωτόδικα και για άλλη υπόθεση ασέλγειας. Ο κατηγορούμενος κηρύχθηκε ένοχος τον Ιούνιο του 2022 για άλλες δύο περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος μαθητριών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Ας σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εν λόγω δίκης είχαν επικρατήσει έντονα συγκινησιακά φορτισμένες στιγμές, ιδιαίτερα κατά τις καταθέσεις των δύο γυναικών που φέρονται να έπεσαν πριν από αρκετά χρόνια θύματα των ορέξεων του καταδικασθέντος. 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γη
Η επιστήμη «βγαίνει» στην αυλή: Πάνω από 530 σχολεία αναβιώνουν το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη
Από την Αρχαία Αλεξάνδρεια στη σύγχρονη σχολική τάξη - Πώς θα γίνει η μέτρηση
Η επιστήμη «βγαίνει» στην αυλή: Πάνω από 530 σχολεία αναβιώνουν το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη
δασκάλα
Μαζικές αποχωρήσεις εκπαιδευτικών: Πάνω από 5.000 αιτήσεις – Ποιοι κλάδοι επηρεάζονται περισσότερο
Αναλυτικά τα στοιχεία σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Μαζικές αποχωρήσεις εκπαιδευτικών: Πάνω από 5.000 αιτήσεις – Ποιοι κλάδοι επηρεάζονται περισσότερο
Γυμναστική
Η «δύναμη της ακινησίας»: Γιατί η σανίδα παραμένει η κορυφαία άσκηση για το σώμα
Η σανίδα (plank), παρά τη στατική της φύση, θεωρείται από τους ειδικούς ως μία από τις πιο ευεργετικές ασκήσεις, προσφέροντας εντυπωσιακά...
Η «δύναμη της ακινησίας»: Γιατί η σανίδα παραμένει η κορυφαία άσκηση για το σώμα