viasmos
Νέες καταγγελίες για αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ. - «Όταν τον ρώτησα τι θα κάνω, μου είπε να καλέσω το 100 για να κάνει καταγραφή του συμβάντος»

Θύματα αναφέρουν πως αν και προχώρησαν σε κατάθεση καταγγελίας για ενδοοικογενειακή βία, δεν αντιμετωπίστηκαν όπως περίμεναν από τις αρχές. Ένα από τα θύματα σε συνέντευξη του αναφέρει: «Είχα ένα πάρα πολύ άσχημο συμβάν με τον πρώην σύντροφό μου και μετά από ό,τι έγινε, αποφάσισα να πάω στην αστυνομία

Μιλώντας στο MEGA, η καταγγέλλουσα  ανέφερε ότι «Πήγα στο ΑΤ της περιοχής μου και βρήκα μια κοπέλα, νέα αστυνομικό, που μου είπε ότι δεν έχει ιδέα τι πρέπει να κάνει με το συμβάν της ενδοοικογενειακής βίας που μου είχε συμβεί».

Πρόσθεσε δε ότι «Η ίδια πήρε ένα άλλο τμήμα τηλέφωνο, μίλησε με έναν προϊστάμενο της ενδοοικογενειακής βίας. Ο άνθρωπος με κατατόπισε αλλά όταν τον ρώτησα τι θα κάνω, μου είπε να καλέσω το 100 για να κάνει καταγραφή του συμβάντος».

Σύμφωνα με την καταγγελία: «Την επόμενη ημέρα κάλεσα το 100. Έδωσα κατάθεση στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ, εγώ και ο πρώην σύντροφός μου. Μου είπαν ότι έχουν συμβεί τρία κακουργήματα. Με ρωτήσαν αν θα κάνω μήνυση. Είμαι φοβισμένη, έχω καλέσει το 100, μέχρι εκεί μπορώ να φτάσω.

Από τον φόβο μου και για να μην έχω άλλα προβλήματα, είπα όχι. Μου πρότεινε ο αστυνομικός να πάρω την καταγραφή του συμβάντος από ένα χαρτί από τη ΓΑΔΑ. Περίμενα πόσο καιρό να πάρω το χαρτί και αντί να λέει στην κατάθεση, το τι μου είχε κάνει αυτός ο άνθρωπος και τι είχε καταθέσει, έγραφε φραστικό επεισόδιο. Εγώ με αυτό το χαρτί δεν μπορώ να κάνω τίποτα». 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

egkefalos
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο
Τα παιχνίδια γνώσεων μπορούν να βοηθήσουν, αλλά αυτή η συνήθεια είναι ακόμα πιο αποτελεσματική
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο