γευμα
Τι λένε οι παιδίατροι

Το να ετοιμάζετε το κολατσιό για τα παιδιά σας μπορεί να είναι κουραστικό -ειδικά εάν είναι λίγο περίεργα στο φαγητό ή εάν έχουν όλα διαφορετικές διατροφικές απαιτήσεις.

Ωστόσο, οι διατροφικές τους προτιμήσεις δεν είναι ο μόνος παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στις αποφάσεις που παίρνετε καθώς τους ετοιμάζετε ένα υγιεινό γεύμα κάθε μέρα, σύμφωνα με μία παιδίατρο. Η ειδικός εξέδωσε μια αυστηρή προειδοποίηση σχετικά με τα τρόφιμα που οι γονείς πρέπει να αποφεύγουν οπωσδήποτε όσον αφορά τη διατροφή των παιδιών τους.

Αυτά τα τέσσερα τρόφιμα, προειδοποιεί η ειδικός, μπορεί να ενέχουν κινδύνους για τα μικρά παιδιά και θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές συνέπειες.

Όπως αναφέρθηκε στο Kidspot, η νοσοκόμα σε παιδιατρικό νοσοκομείο Sarah Hunstead εξήγησε ότι, ενώ μερικά από αυτά τα σνακ μπορεί να φαίνονται εντελώς ακίνδυνα, θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να είναι πραγματικά επικίνδυνα για τα παιδιά, ειδικά όταν είναι μικρά.

Τα «επικίνδυνα» τρόφιμα στο κολατσιό

  • Ξηροί καρποί
  • Σταφύλια και ντοματίνια
  • Λουκάνικα
  • Ποπ κορν

1. Ξηροί καρποί

Πρώτα απ’ όλα, η Sarah θα απέφευγε να συμπεριλαμβάνει ξηρούς καρπούς μέσα στο κολατσιό των παιδιών της. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα υγιεινό σνακ, δεν αξίζει τον κίνδυνο κατά τη γνώμη της, επειδή είναι αλλεργιογόνα.

Ακόμα κι αν το δικό σας παιδί δεν υποφέρει από αλλεργίες, επισημαίνει, ένα άλλο παιδί στην τάξη του θα μπορούσε να έχει σχετικό πρόβλημα, και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι είστε ακούσια υπεύθυνοι για μια αλλεργική αντίδραση που συμβαίνει.

«Για τα παιδιά με αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς, ακόμη και ίχνη ξηρών καρπών μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις. Είναι καλύτερα να αποφύγετε να περιλαμβάνετε τους ξηρούς καρπούς στο κολατσιό του παιδιού σας και επιλέξτε ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις, όπως μπάρες granola χωρίς ξηρούς καρπούς», επισημαίνει η ειδικός.

2. Σταφύλια και ντοματίνια

Στη συνέχεια, η Sarah συνιστά να αποφεύγετε τα σταφύλια όταν ετοιμάζετε το κολατσιό, εκτός αν να τα κόψετε στα τέσσερα – κόβοντάς τα πρώτα στη μέση κατά μήκος και μετά ξανά σε ένα ακόμη μικρότερο κομμάτι.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα ολόκληρα -ή ακόμα και τα μισά- σταφύλια αποτελούν σοβαρό κίνδυνο πνιγμού για τα παιδιά -ειδικά για εκείνα κάτω των τεσσάρων ετών, που δεν έχουν ακόμη αναπτύξει τις δεξιότητές τους στο μάσημα.

Το ίδιο ισχύει και για τα ντοματίνια, εξηγεί η ειδικός, με το στρογγυλό τους σχήμα και το μικρότερο μέγεθός τους να είναι κάτι που είναι κάνει πιθανό να πνιγεί ένα παιδί, γι’ αυτό καλό είναι να τα αποφεύγετε.

3. Λουκάνικα

Η Sarah συνιστά επίσης να αποφεύγετε να βάζετε λουκάνικα στο κολατσιό του παιδιού, εκτός αν έχετε τον χρόνο να τα κόψετε προσεκτικά σε μπαστουνάκια. «Ενώ τα λουκάνικα είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να ένα χορταστικό κολατσιό, το σερβίρισμα αυξάνει τον κίνδυνο πνιγμού, ειδικά αν είναι μεγάλα ή έχουν σκληρό περίβλημα», υπογραμμίζει.

4. Ποπ κορν

Τέλος, η ειδικός συμβουλεύει να μην σερβίρετε στο παιδί σας ποπ κορν. Αυτό συμβαίνει και πάλι επειδή εγκυμονεί κίνδυνο πνιγμού και συνιστά: «Αντίθετα, να επιλέξετε εναλλακτικές όπως κράκερ τυριού, κουλούρια, κέικ ρυζιού ή κέικ καλαμποκιού».

Πηγή: Oloygeia

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΑΒ τροχαίο
Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 5χρονος –Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο
«Δεν τους είδα», φώναζε ο οδηγός που παρέσυρε πέντε πεζούς - Πώς έγινε το σοβαρό τροχαίο στην Πειραιώς
Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 5χρονος –Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο
Αστυνομοκρατία στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Αστυνομοκρατία στα αμερικανικά πανεπιστήμια: Πάνω από 300 συλλήψεις - «Πολιορκείται» και το UCLA
Έκρυθμη η κατάσταση στα αμερικανικά πανεπιστήμια: Υπό αστυνομική πολιορκία το UCLA - Εκατοντάδες συλλήψεις
Αστυνομοκρατία στα αμερικανικά πανεπιστήμια: Πάνω από 300 συλλήψεις - «Πολιορκείται» και το UCLA