Χαλβάς
Για όλους εμάς που μας αρέσει να πειραματιζόμαστε, ο δίχρωμος χαλβάς είναι ιδανικός

Ένας μοναδικός σιμιγδαλένιος χαλβάς με τρία διαφορετικά εσπεριδοειδή. Κρατάμε ένα μέρος του χαλβά στην άκρη και τον κάνουμε σοκολατένιο. Γεύση ακαταμάχητη.

Υλικά

Μερίδες: για 1 φόρμα του κέικ

  •  1 πορτοκάλι
  •  1 σαγκουίνι
  •  2 μανταρίνια
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  2 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό ή χοντρό
  •  3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  •  4 φλιτζ. τσαγιού νερό
  •  100 γρ. κουβερτούρα με 65% κακάο, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  •  100 γρ. αμύγδαλα λευκά, ελαφρά καβουρδισμένα, ψιλοσπασμένα, για το σερβίρισμα

Η διαδικασία

Για να φτιάξουμε χαλβά δίχρωμο με σοκολάτα και εσπεριδοειδή, πλένουμε τα φρούτα και τα ρίχνουμε ολόκληρα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει.

Τα βράζουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι. Αν τα διαπερνά με ευκολία, τότε είναι έτοιμα.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν (τόσο ώστε να μπορούμε να τα πιάνουμε).

Τα κόβουμε στη μέση και τα στύβουμε για να απομακρύνουμε όλο τον χυμό.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια (πετάμε χυμό και κουκούτσια, αλλά κρατάμε τη σάρκα και τις φλούδες).

Κόβουμε τα βρασμένα φρούτα σε κομμάτια και τα πολτοποιούμε στον πολυκόφτη.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σκέτη σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει, ρίχνουμε μαζί το λάδι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το σιμιγδάλι να χρυσίσει και να σκορπίσει ωραίο άρωμα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και τον πολτό των φρούτων.

Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και βράζουμε τον χαλβά για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε τον μισό χαλβά σε ένα μπολ.

Στον χαλβά που έμεινε στην κατσαρόλα ρίχνουμε τη σπασμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να χρωματίσει ομοιόμορφα τον χαλβά.

Αδειάζουμε τον σοκολατένιο χαλβά σε μια μέτρια, στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση και ισιώνουμε την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού.

Αδειάζουμε από πάνω τον υπόλοιπο χαλβά που βάλαμε στο μπολ και ισιώνουμε ξανά την επιφάνεια.

Αφήνουμε τον χαλβά σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι να κρυώσει και να σφίξει.

Αναποδογυρίζουμε τον χαλβά σε μια πιατέλα για να τον ξεφορμάρουμε, σκορπίζουμε τα ασπρισμένα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Μυστικά

Για όλους εμάς που μας αρέσει να πειραματιζόμαστε, ο δίχρωμος χαλβάς είναι ιδανικός. Μπορούμε να τον κάνουμε σε στρώσεις όπως στη συνταγή που σας δίνουμε ή μαρμπρέ, βάζοντας εναλλάξ κουταλιά κουταλιά από τα δύο μείγματα μέσα στη φόρμα.

Πηγή: gastronomos.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γεύμα
Αυτό συμβαίνει στο σώμα όταν πεινάμε και μυρίζουμε φαγητό
Επιστήμονες στο τμήμα έρευνας του μεταβολισμού του Ινστιτούτου Max Planck, έδειξαν σε πειράματα σε ποντίκια ότι οι προσαρμογές στα μιτοχόνδρια του...
Αυτό συμβαίνει στο σώμα όταν πεινάμε και μυρίζουμε φαγητό