καιρός
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Πότε χτυπά την Αττική

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (29-02-24) έως το πρωί του Σαββάτου (2-3-2024) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα θα ξεκινήσουν το βράδυ της Πέμπτης στα δυτικά και την Παρασκευή θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και αργότερα το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Αναλυτικά η εξέλιξη του καιρού, σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Την Πέμπτη (29-02-24)

Από τις βραδινές ώρες θα επηρεαστούν με βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

Την Παρασκευή (01-03-24)

α. Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.
β. Από το μεσημέρι θα επηρεαστεί η Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά, η ανατολική και η νότια Πελοπόννησος, ενώ το απόγευμα η κεντρική Μακεδονία, οι Σποράδες, η Εύβοια, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και οι Κυκλάδες.
γ. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική Μακεδονία και τις Κυκλάδες, ενώ βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Το Σάββατο (02/03/24)
Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία εξασθένηση.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Η επικαιροποίηση του εκτάκτου δελτίου θα γίνεται καθημερινά ανά δωδεκάωρο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vaseis-2015-ptosi-1.jpg
Πανελλαδικές 2025: Άνοδος των βάσεων στο 61,5% των τμημάτων – Πού αυξήθηκαν και πού υποχώρησαν
Η ενίσχυση των πολυτεχνικών και οικονομικών σπουδών δείχνει τη στροφή προς πιο εφαρμοστικά και επαγγελματικά αντικείμενα, ενώ η πτώση σε παραδοσιακά...
Πανελλαδικές 2025: Άνοδος των βάσεων στο 61,5% των τμημάτων – Πού αυξήθηκαν και πού υποχώρησαν
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Το άγχος των Πανελλαδικών δεν είναι μόνο η εξετάσεις – είναι και οι προσδοκίες των γονιών
Πανελλήνιες εξετάσεις: Το παιδί δεν χρειάζεται έναν «σκηνοθέτη» της ζωής του. Χρειάζεται έναν συνοδοιπόρο.
Το άγχος των Πανελλαδικών δεν είναι μόνο η εξετάσεις – είναι και οι προσδοκίες των γονιών