δικαστήριο
Συνελήφθη μετά από καταγγελία της μητέρας του 15χρονου - Οι καταθέσεις στο δικαστήριο

Σε φυλάκιση 5 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε 23χρονος, επειδή απηύθυνε προτάσεις ερωτικού περιεχομένου, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, σε έναν 15χρονο, καλώντας τον να συναντηθούν κατ' ιδίαν.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, μέσω Διαδικτύου, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Είχε προηγηθεί καταγγελία της μητέρας του ανήλικου με αποτέλεσμα να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του 23χρονου. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η καταγγέλλουσα στο δικαστήριο, απευθύνθηκε στις διωκτικές και δικαστικές Αρχές όταν πληροφορήθηκε από τον γιο της για την επί 5 μέρες συνομιλία που είχε με τον κατηγορούμενο και το περιεχόμενο των δεκάδων μηνυμάτων που αντήλλαξαν σε αυτό το διάστημα.

Περιγράφοντας το περιεχόμενο των μηνυμάτων, η ίδια κατέθεσε: Επρόκειτο «για προτάσεις που έλεγαν «θα δεις, θα σου αρέσει, να καθίσουμε στον καναπέ, να χαϊδέψω τα τριχωτά σου πόδια». «Το παιδί τρόμαξε» κατέθεσε η μητέρα, διευκρινίζοντας ότι ο 15χρονος, μαθητής της β' λυκείου, «βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και δυσκολεύεται να αντιληφθεί εξ αρχής τις προθέσεις των ανθρώπων και τον κίνδυνο που διατρέχει».

Από την πλευρά του, ο πατριός του 15χρονου, κατέθεσε ότι το παιδί ήταν ανήσυχο και φοβισμένο. «Είναι γενικά συνεσταλμένος και κάνει χρόνο να βγει από το "καβούκι" του. Όλο αυτό τον γυρίζει πίσω», είπε.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, που δήλωσε φοιτητής, δεν αρνήθηκε την πράξη του. Όπως ανέφερε, η «γνωριμία» με τον ανήλικο έγινε σε διαδικτυακή ομάδα με αντικείμενο συζήτησης τα προβλήματα στην αστική συγκοινωνία της πόλης και εξελίχθηκε σε απευθείας ανταλλαγή μηνυμάτων. «Ξεκινήσαμε να μιλάμε επειδή είχε φωτογραφία στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram. Τον είδα μεγαλύτερο, νόμιζα ότι είναι 17-18 ετών. Σκοπός μου δεν ήταν να γίνει σεξουαλική πράξη, παρά μόνο να του χαϊδέψω τα πόδια, δεν ήθελα κάτι περισσότερο, το είχα γράψει και σε μήνυμα. Λυπάμαι πολύ, δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο». Κατά της απόφασης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα