Χάπια
Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα πασίγνωστου αναλγητικού φαρμάκου

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προχώρησε στην ανάκληση παρτίδας πολύ γνωστού αναλγητικού φαρμάκου, ύστερα από ενημέρωση που είχε από την εταιρεία για πιθανότητα ύπαρξης συσκευασιών κυψέλης (blisters) που δεν εμπεριείχαν τυπωμένες τις αντίστοιχες σημάνσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το έγγραφο του ΕΟΦ, πρόκειται για το φαρμακευτικό προϊόν LONARID-N TAB (400+50+10)MG/TAB. Η παρτίδα που ανακαλείται έχει τον κωδικό αριθμό F27279 και το συγκεκριμένο προϊόν έχει ημερομηνία λήξης την 31η Αυγούστου 2028.

LONARID-N TAB (400+50+10)MG/TAB

Πάντα σύμφωνα με το έγγραφο του ΕΟΦ, αποφασίστηκε η ανάκληση της παραπάνω παρτίδας του φαρμακευτικού σκευάσματος LONARID-N TAB (400+50+10)MG/TAB μετά από ενημέρωση από την εταιρεία για πιθανότητα ύπαρξης συσκευασιών κυψέλης (blisters) που δεν εμπεριείχαν τυπωμένες τις αντίστοιχες σημάνσεις.

Η εν λόγω απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης του Κατόχου της Άδειας Κυκλοφορίας BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ Μ.Α.Ε.

Η εταιρεία BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ Μ.Α.Ε, ως Κάτοχος της Άδειας Κυκλοφορίας, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της συγκεκριμένης παρτίδας και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν, καταλήγει το έγγραφο του ΕΟΦ, και πιο συγκεκριμένα του τμήματος Ελέγχου Παραγωγής και Κυκλοφορίας Προϊόντων του Οργανισμού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μεχρι
Η ομάδα «Μέχρι Τέλους» καταγγέλλει τον εκφοβισμό στη Βουλή: «Η κυβέρνηση φοβάται μία παρέα παιδιών και ένα μπλουζάκι»
Καταγγελία για εκφοβισμό της ομάδας «Μέχρι Τέλους» μέσα στη Βουλή
Η ομάδα «Μέχρι Τέλους» καταγγέλλει τον εκφοβισμό στη Βουλή: «Η κυβέρνηση φοβάται μία παρέα παιδιών και ένα μπλουζάκι»
kameres1.jpg
Νέος ΚΟΚ: Στα Ταμεία των ενστόλων τα πρόστιμα από τις «έξυπνες κάμερες»
Ξεσηκώνονται οι δήμοι για τον νέο ΚΟΚ - Έσοδα από τις τροχαίες παραβάσεις θα πηγαίνουν σε συνταξιοδοτικά ταμεία αστυνομικών και στρατιωτικών
Νέος ΚΟΚ: Στα Ταμεία των ενστόλων τα πρόστιμα από τις «έξυπνες κάμερες»
Αλέξης Χαρίτσης
Χαρίτσης: «Η επίθεση των ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς και παιδιά παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα»
«Έπεσαν χημικά ακόμη και σε μαθητές δημοτικού» - Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς καταδίκασε την επίθεση των ΜΑΤ έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας...
Χαρίτσης: «Η επίθεση των ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς και παιδιά παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα»