αλκοόλ ποτά
Είναι απαραίτητο για την περίοδο των Χριστουγέννων

Καθώς πλησιάζει η εορταστική περίοδος, οι επιστήμονες αποκάλυψαν αυτό που ισχυρίζονται ότι είναι η ιδανική θεραπεία για το hangover.

Οι θεραπείες για το hangover αποτελούν θέμα πολλών συζητήσεων, με διάφορες παραδοσιακές μεθόδους που κυμαίνονται από την κατανάλωση νερού πριν από τον ύπνο μέχρι την απόλαυση ενός πλούσιου πρωινού το επόμενο πρωί.

Φυσικά, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αποφυγή του hangover παραμένει η αποχή από το αλκοόλ, αλλά η εορταστική διάθεση οδηγεί συχνά σε αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ.

Παρά τις πολλές παραδοσιακές θεραπείες για το hangover, λίγες έχουν αποδειχθεί επιστημονικά ότι λειτουργούν, με εξαίρεση τον περιορισμό της κατανάλωσης αλκοόλ. Ωστόσο, μια πρόσφατη μελέτη επιστημόνων μπορεί να το αλλάξει αυτό, καθώς εντόπισαν ένα συγκεκριμένο παρασκεύασμα που υπόσχεται να ανακουφίσει τα συμπτώματα του hangover.

Η προτεινόμενη θεραπεία είναι ένα μοναδικό μείγμα από νερό καρύδας, λάιμ και αχλάδι. Παρόλο που ο συνδυασμός αυτός μπορεί να μην είναι η πρώτη επιλογή για ένα καταπονημένο στομάχι, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η αποτελεσματικότητά του στην αντιμετώπιση του hangover τον κάνει να αξίζει να το δοκιμάσετε.

Για να συμπληρώσετε αυτό το ρόφημα, η μελέτη συνιστά την κατανάλωση μιας μικρής μερίδας τυριού, ντομάτας και αγγουριού.

Τα ευρήματα της μελέτης προτείνουν: «Ένα ρόφημα από ένα μείγμα γλυκού λάιμ, αχλαδιού και νερού καρύδας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του hangover. Η κατανάλωση αυτού του ροφήματος με τυρί, αγγούρι και ντομάτες μπορεί να ανακουφίσει περαιτέρω τα συμπτώματα του hangover».

Το hangover διαφέρει από άτομο σε άτομο, κυρίως λόγω των διαφορών στον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός επεξεργάζεται το αλκοόλ. Η αιθανόλη, το ενεργό συστατικό των αλκοολούχων ποτών, διασπάται στο συκώτι σε ακεταλδεΰδη, μια ουσία που συμβάλλει στα δυσάρεστα συμπτώματα του hangover.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα