μποτοξ
Ο ΙΣΑ εφιστά την προσοχή

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με ανακοίνωσή του εφιστά την προσοχή των πολιτών για αισθητικές επεμβατικές πράξεις (πχ. Botox) που πραγματοποιούνται από μη γιατρούς.

Επιπλέον, αναφέρει ότι «το αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι ότι έχουν αυξηθεί οι αναφορές για παραμορφώσεις προσώπου ή άλλων μερών του σώματος, δυσμορφίες, νεκρώσεις, λοιμώξεις, αλλεργικές αντιδράσεις κλπ».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι τρίτοι, μη ιατροί, εκτελούν σε μη αδειοδοτημένους φορείς ΠΦΥ (ιατρεία) επεμβατικές ιατρικές πράξεις αισθητικής φύσεως όπως είναι η εφαρμογή βοτουλινικής τοξίνης [botox], η εφαρμογή δερματικών εμφυτευμάτων, νήματα ή άλλες ενέσιμες αισθητικές θεραπείες προσώπου ή σώματος, ενδεχόμενα με χρήση υλικών με αμφίβολη ποιότητα και άγνωστη προέλευση. Το αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι ότι έχουν αυξηθεί οι αναφορές για παραμορφώσεις προσώπου ή άλλων μερών του σώματος, δυσμορφίες, νεκρώσεις, λοιμώξεις, αλλεργικές αντιδράσεις κλπ.

Ο ΙΣΑ εφιστά την προσοχή στο κοινό, για λόγους προστασίας της υγείας του και νομιμότητας.

Οι πράξεις αυτές αποτελούν ιατρική πράξη που εκτελείται αποκλειστικά από ιατρούς και συγκεκριμένα από δερματολόγους ή πλαστικούς χειρουργούς, οι οποίοι διαθέτουν την κατάλληλη εκπαίδευση, εμπειρία και άδεια άσκηση επαγγέλματος σε νόμιμα αδειοδοτημένους χώρους, τους οποίους μπορεί εύκολα να εντοπίσει κάθε ενδιαφερόμενος στην ιστοσελίδα του ΙΣΑ».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μελομακάρονα
Μελομακάρονα στο Air Fryer; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δίνει την απάντηση και τα σωστά tips
Η γνωστή σεφ εξηγεί πότε αξίζει η φριτέζα αέρος, τι να προσέξουμε στο ψήσιμο και γιατί το μέλωμα είναι το μεγάλο στοίχημα
Μελομακάρονα στο Air Fryer; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δίνει την απάντηση και τα σωστά tips