Λάδι
Ισπανική έρευνα σε ποντίκια δείχνει ότι το πυρηνέλαιο μπορεί να μειώσει έως και 30% την παχυσαρκία και το σωματικό λίπος, αλλά ότι έχει και υπολογίσιμη διατροφική αξία

Ερευνητές από το Τμήμα Φαρμακολογίας, Παιδιατρικής και Ακτινολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σεβίλης, σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Καταλονίας, επιβεβαίωσαν ότι το πυρηνέλαιο όταν εισάγεται στη διατροφή, προκαλεί σημαντική μείωση της παχυσαρκίας, ύστερα από πειράματα που έγιναν σε ποντίκια. Οι ευεργετικές του ιδιότητες φαίνεται να οφείλονται στα τριτερπενικά οξέα, αλλά και στα οξέα ελαιολικό και Μασλινικό.

Για τη διεξαγωγή αυτής της έρευνας, πραγματοποιήθηκε μια συγκριτική μελέτη κατά τη διάρκεια 10 εβδομάδων σε ποντίκια με δύο τύπους δίαιτας. Μία δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη, και μια άλλη, με την ίδια περιεκτικότητα σε θερμίδες, αλλά με πυρηνέλαιο. Στο τέλος παρατηρήθηκε σημαντική μείωση του βάρους (περίπου 30%) στα ποντίκια που έλαβαν πυρηνέλαιο σε σύγκριση με την ομάδα που έκανε δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Αυτή η μελέτη δείχνει για πρώτη φορά ότι το πυρηνέλαιο, «όχι μόνο μειώνει το σωματικό βάρος σε παχύσαρκα ζώα, αλλά επίσης μειώνει το σωματικό λίπος, την ηπατική φλεγμονή, ενώ, ταυτόχρονα, μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη και την αγγειακή δυσλειτουργία που σχετίζεται με την παχυσαρκία », επισημαίνει η ερευνητής του Πανεπιστημίου της Σεβίλλης, Carmen Maris Claro Cala.

Πηγή: ygeiamou.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συνελήφθη καθηγήτρια σε σχολική εκδρομή επειδή μαθητής είχε πάνω του κάνναβη και σουγιά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα