Thumbnail
Αυξάνονται τα μέτρα προστασίας των ελαιοπαραγωγών

Ιδιαίτερα υψηλές είναι οι τιμές του ελαιόλαδου, καθιστώντας το είδος πολυτελείας και αυξάνοντας τα περιστατικά κλοπής του.

«Θύματα» ληστείας πέφτουν πλέον και τα χωράφια, καθώς άγνωστοι μπαίνουν τα βράδια και ραβδίζουν ελιές.

Φόβος για αύξηση των κλοπών

«Υπάρχει φόβος στον κλάδο για αύξηση αυτών των κρουσμάτων, καθώς μέχρι τώρα δεν υπήρχε πολύ ελαιόλαδο στις αποθήκες αφού πουλήθηκε στο εξωτερικό λόγω της τεράστιας ζήτησης», δήλωσε ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, Βασίλης Βρουλίτης.

«Δεν το κράτησαν πολύ στις αποθήκες φέτος, γιατί το πούλησαν γρήγορα. Οκτώ και εννέα ευρώ ο παραγωγός δεν πρόλαβε να πάρει. Το λάδι έφυγε όσο η τιμή ήταν ακόμα στα πεντέμισι ευρώ», πρόσθεσε, ωστόσο τώρα που θα μαζευτούν ξανά οι ελιές, οι αποθήκες θα γεμίσουν.

Βραδινές περιπολίες και κάμερες

Τα απανωτά κρούσματα κλοπών έχουν θορυβήσει τους ελαιοπαραγωγούς της Μεσσηνίας, οι οποίοι σκέφτονται να ξεκινήσουν βραδινές περιπολίες στα χωράφια όταν ο καρπός θα είναι έτοιμος για μάζεμα.

Τα περιστατικά και οι φόβοι για κλοπές έκαναν τον Αγροτικό Ελαιοπαραγωγικό Συνεταιρισμό «Νηλέας» να βάλει κάμερες στις αποθήκες, ενώ υπάρχει συναγερμός και αυξημένη προσοχή να είναι όλα ερμητικά κλειστά στις εγκαταστάσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία Erminio: Ποια σχολεία κλείνουν

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Το Voucher της ΔΥΠΑ έχει ακόμα λίγες θέσεις ανοικτές για άμεση έναρξη εδώ

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μολύβια
Ηχηρό μήνυμα εκπαιδευτικών: 438 υπογραφές για την απομάκρυνση των «καζανιών του θανάτου»
Μαζική ανταπόκριση σχολικών μονάδων Κερατσινίου–Περάματος στο ψήφισμα για την προστασία της ζωής και της υγείας μαθητών και κατοίκων
Ηχηρό μήνυμα εκπαιδευτικών: 438 υπογραφές για την απομάκρυνση των «καζανιών του θανάτου»
tempi
Τέμπη: Ξεκινά ξανά η δίκη μετά το φιάσκο με την αίθουσα
Η διαδικασία συνεχίζεται στη Λάρισα υπό αυξημένη αστυνομική επιτήρηση, με περιορισμούς για δημοσιογράφους και νέα χωροταξική διάταξη, μετά τις...
Τέμπη: Ξεκινά ξανά η δίκη μετά το φιάσκο με την αίθουσα