viasmos
Ο ένας ήταν δολοφόνος της Ελένης Τοπαλούδη - Δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν 19χρονο και έναν 23χρονο -που κρίθηκαν ομοφώνως ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά- για ομαδικό βιασμό από κοινού, την 1η Δεκεμβρίου το 2018 στη Ρόδο. Θύμα μία 19χρονη κοπέλα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% που φοιτά σε ειδικό σχολείο.

Ο 19χρονος, που μαζί με έναν 21χρονο Ροδίτη είχαν δολοφονήσει την Ελένη Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018, έναν μήνα μετά μαζί με έναν 23χρονο κακοποίησαν σεξουαλικά τη 19χρονη κοπέλα.

Το χρονικό του σοκαριστικού εγκλήματος

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν συγκεκριμένα ένοχοι για το ότι, στη Ρόδο, την 1η Δεκεμβρίου 2018, αφού προηγουμένως είχαν μεταβεί σε υπαίθριο χώρο πίσω από εκκλησία - όπου συχνάζουν νεαρά άτομα, μεταξύ των οποίων και η παθούσα- πρότειναν στην κοπέλα να τους ακολουθήσει σε όχημα, το οποίο οδηγούσε ο 19χρονος, με το πρόσχημα ότι θα πήγαιναν μία βόλτα για να ακούσουν μουσική.

Το θύμα, που πάσχει από ψυχική-πνευματική διαταραχή και έχει ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, αρχικά πείστηκε από τους ισχυρισμούς των δύο δραστών και μη αντιλαμβανόμενη τις εγκληματικές τους προθέσεις, δέχθηκε να τους ακολουθήσει, επιβιβαζόμενη στο αυτοκίνητο μαζί τους, σύμφωνα με τη Δημοκρατική.

Στη συνέχεια, αφού μετέφεραν την κοπέλα με το ανωτέρω όχημα του οποίου τις πόρτες κλείδωσε ο 19χρονος, σε υπαίθριο χώρο πλησίον παραλίας με χαμηλό φωτισμό κοντά σε καφέ - εστιατόριο και βγήκαν όλοι από το όχημα σε σημείο της παραλίας με θάμνους και φυτά, ο 19χρονος, παρουσία και του 23χρονου, με χτυπήματα στο πρόσωπο αλλά και απειλώντας τη για τη σωματική της ακεραιότητα, εξανάγκασε τη 19χρονη να προβεί σε ασελγή πράξη. Έπειτα, αφού οι κατηγορούμενοι από κοινού ακινητοποίησαν την κοπέλα κρατώντας της τα χέρια, επιβίβασαν βιαίως αυτήν εκ νέου στο όχημα και διανύοντας μικρή απόσταση, μετέβησαν σε άλλο σημείο.

Εκεί, οι δύο άνδρες βίασαν τη 19χρονη και την εξανάγκασαν και σε άλλες ασελγείς πράξεις.

Απολογούμενοι ο ένας ισχυρίστηκε ότι η πράξη τελέστηκε με την συναίνεση της 19χρονης και ο δεύτερος, που επικαλέστηκε μειωμένο καταλογισμό, υποστήριξε ότι δεν ήρθε σε επαφή μαζί της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευση
Απόφαση: Αναδρομική μονιμοποίηση εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας
Απόφαση μονιμοποίησης εκπαιδευτικών μετά από αξιολόγηση, με αναδρομική ισχύ, από την Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας
Απόφαση: Αναδρομική μονιμοποίηση εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας