Μεγάλες καταστροφές έχουν προκαλέσει οι συνεχείς κακοκαιρίες που έχουν πλήξει την Εύβοια, την οποία επισκέφτηκε ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας.
Εκτεταμένες καταστροφές
Όπως τόνισε μιλώντας στο evima.gr, επισκέφτηκε σήμερα μαζί με τον δήμαρχο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας συγκεκριμένα σημεία και διεπίστωσε δυστυχώς εκτεταμένες καταστροφές συσσωρευτικά από τα δύο απανωτά κύματα κακοκαιρίας που χτύπησαν το νησί.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα διαπιστώνονται κατά βάση στις περιοχές που τα ακραία φαινόμενα από την κακοκαιρία Daniel και Elias ήταν πιο έντονα.
Συνεχίζονται οι κατολισθήσεις
Το οδικό δίκτυο έχει σοβαρές ζημιές, αυτοί όμως που πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί είναι οι οδηγοί που κινούνται στον επαρχιακό δρόμος από Αιδηψό σε Λίμνη και από Μαντούδι μέχρι Ιστιαία και το αντίστροφο καθώς οι κατολισθήσεις συνεχίζονται.
«Θα πρέπει να γίνει μια σύσκεψη κυβέρνησης, περιφέρειας μαζί με τους δήμους ώστε να δοθεί οικονομική ενίσχυση στην βόρεια Εύβοια για να αποκατασταθούν οι ζημιές», σχολίασε επισημαίνοντας πως οι δήμοι δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν αυτό το βάρος της αποκατάστασης σε οικονομικό επίπεδο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα
«Κάλτσα»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;
Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας
Alfavita Newsroom