Ηλιοθεραπεία
Θέλεις να παρατείνεις το καλοκαιρινό σου μαύρισμα; - Ακολούθησε αυτά τα 7 βήματα

Αν είσαι από αυτούς που πέρασαν πολλές ώρες κάνοντας ηλιοθεραπεία αυτό το καλοκαίρι, το λογικό είναι να θέλεις να διατηρήσεις μερικές εβδομάδες ακόμα το αποτέλεσμα που απέκτησες με τόσο κόπο.

Αν δεν θέλεις η μαυρισμένη και λαμπερή επιδερμίδα που απέκτησες αυτό το καλοκαίρι να αρχίσει να ξεθωριάζει, υπάρχουν ορισμένα βήματα που θα σε βοηθήσουν να την διατηρήσεις για μερικές εβδομάδες ακόμα.

  • Ενυδάτωση: Ξεκινάμε με το πιο απλό βήμα που είναι η ενυδάτωση. Είναι ο μόνος τρόπος για να κρατήσετε το μαύρισμα σας, αλλά και να αποφύγετε το ξεφλούδισμα. Χρησιμοποιείστε ενυδατικές κρέμες, έλαια ή βούτυρα σώματος που χαρίζουν 24ωρη ενυδάτωση.
  • Προϊόντα αυτομαυρίσματος: Υπάρχουν πολλά προϊόντα αυτομαυρίσματος στην αγορά που μπορούν να δώσουν μια μικρή ώθηση στην μπρονζέ όψη σας. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα και να το απλώσετε ομοιόμορφα στα σημεία που θέλετε να τονίσετε περισσότερο το μαύρισμα σας.
  • Απολέπιση: Μπορεί να ακούγεται αντισυμβατικό, αλλά η απολέπιση είναι το κλειδί για λαμπερή επιδερμίδα. Τα νεκρά κύτταρα που παραμένουν στην επιφάνεια του δέρματος το κάνουν να δείχνει θαμπό και σίγουρα δεν το θέλετε αυτό. Οπότε, το καλύτερο είναι να απομακρύνετε αυτά τα νεκρά κύτταρα με μία απολέπιση, η οποία δεν επηρεάζει καθόλου την μελανίνη του δέρματος, άρα δεν έχετε κάτι να φοβάστε.
  • Β-καροτένιο: Το β-καροτένιο είναι λιποδιαλυτή αντιοξειδωτική ουσία, η οποία στο έντερο μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Στο φυτικό βασίλειο το συναντάμε σε κολοκύθες, καρότα, μπρόκολα, σπανάκι, βερίκοκα, ροδάκινα κ.ά. Υπάρχει στο δέρμα μας για να δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται από το ηλιακό φως. Βοηθάει επίσης στο μαύρισμα!
  • Φορέστε λευκά: Δεν είναι μία συμβουλή που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το μαύρισμα σας, αλλά περισσότερο ένα τρικ που θα κάνει το δέρμα σας να δείχνει πιο σκούρο. Είναι τόσο εύκολο, όσο και αποτελεσματικό.
  • Χλιαρά ντους: Το ντους με ζεστό νερό είναι ένας γρήγορος τρόπος να πείτε αντίο στην μαυρισμένη σας επιδερμίδα, καθώς θα την αφυδατώσει και θα σκοτώσει το ανώτερο στρώμα του δέρματος που μόλις εκθέσατε κάνοντας απολέπιση. Έτσι, καλό θα είναι να κάνετε ντους με χλιαρό-κρύο νερό ώστε να αποφύγετε την αφυδάτωση. Καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε ένα αφρόλουτρο που περιέχει έλαια, το οποίο θα προσφέρει επιπλέον ενυδάτωση στην επιδερμίδα σας.
  • Πιείτε νερό: Και, τέλος, ένα τελευταίο απλό και κρίσιμο βήμα. Να πίνετε πολύ νερό. Το νερό διατηρεί το δέρμα σας ενυδατωμένο και υγιές, διασφαλίζοντας ότι παραμένει απαλό και ελαστικό από μέσα προς τα έξω.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

georgiadis
Γεωργιάδης: Ευθεία επίθεση σε υγειονομικούς που τον αποδοκίμαζαν - «Είστε ανθρωπάκια, ασήμαντα»
Προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης κατά των υγειονομικών – Τους αποκάλεσε «κάφρους»
Γεωργιάδης: Ευθεία επίθεση σε υγειονομικούς που τον αποδοκίμαζαν - «Είστε ανθρωπάκια, ασήμαντα»
ktel-patra
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Αποζημίωση στα ΚΤΕΛ για μειωμένο κόμιστρο σε ΑμεΑ και πολύτεκνους
Αποζημίωση των ΚΤΕΛ για μειωμένο κόμιστρο σε ΑμεΑ και πολύτεκνους
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Αποζημίωση στα ΚΤΕΛ για μειωμένο κόμιστρο σε ΑμεΑ και πολύτεκνους
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Οι δικαστικές υποθέσεις θα τελεσιδικούν σε 600-650 μέρες
«Η σωστή και γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της φιλελεύθερης δημοκρατίας», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Οι δικαστικές υποθέσεις θα τελεσιδικούν σε 600-650 μέρες