Τι ώρα πληρώνονται σήμερα Τρίτη οι συντάξεις Νοεμβρίου 2026

Εκπαίδευση 0

Δικαστική προσφυγή από 11 συλλόγους εκπαιδευτικών για το ζήτημα μοριοδότησης της ιδιωτικής προϋπηρεσίας

Δικαστήρια
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στην δικαιοσύνη προσφεύγουν 11 εκπαιδευτικοί φορείς: Ζητούν αποκατάσταση των αδικιών στους πίνακες του ΑΣΕΠ

Σε συλλογική δικαστική διεκδίκηση για το ακανθώδες ζήτημα της μοριοδότησης της ιδιωτικής προϋπηρεσίας στους πίνακες προσλήψεων καλούν τους εκπαιδευτικούς 11 Σύλλογοι που συγκροτούν τη διασυλλογική ομάδα «Πίνακες σε δίκαιη τροχιά». 

Μέσω ανακοίνωσής τους, οι συνυπογράφοντες φορείς, στους οποίους περιλαμβάνονται σύλλογοι αναπληρωτών, ειδικής αγωγής και ειδικοτήτων, καλούν τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν οριστική δήλωση συμμετοχής στη νομική διαδικασία, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η πρωτοβουλία τους δεν στρέφεται εναντίον των συναδέλφων της ιδιωτικής εκπαίδευσης. 

Στόχος της προσφυγής είναι η αμφισβήτηση των ισχυόντων νομοθετικών ρυθμίσεων και η προστασία των δικαιωμάτων όσων έχουν στηρίξει το δημόσιο σχολείο με προσωπικές, επαγγελματικές και οικονομικές θυσίες, διεκδικώντας μια δίκαιη και διαφανή αντιμετώπιση του ζητήματος.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Πίνακες σε δίκαιη τροχιά – Μοριοδότηση της προϋπηρεσίας

Η διασυλλογική ομάδα «Πίνακες σε δίκαιη τροχιά – Μοριοδότηση της προϋπηρεσίας» καλεί όσες και όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συλλογική δικαστική διεκδίκηση για το ζήτημα της μοριοδότησης της ιδιωτικής προϋπηρεσίας να υποβάλουν την οριστική δήλωση συμμετοχής τους στον παρακάτω σύνδεσμο.

Προσοχή: Η συμπλήρωση της φόρμας αποτελεί οριστική δήλωση συμμετοχής στη δικαστική διεκδίκηση και αφορά όσους προτίθενται να συμμετάσχουν στη διαδικασία, αναλαμβάνοντας την προβλεπόμενη οικονομική επιβάρυνση. Παρακαλούμε, πριν από την υποβολή της δήλωσης, να έχετε ενημερωθεί πλήρως για το κόστος και τους όρους συμμετοχής.

Η διεκδίκησή μας δεν στρέφεται εναντίον των συναδέλφων της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αφορά τις ισχύουσες ρυθμίσεις και τις συνέπειές τους στην επαγγελματική πορεία των εκπαιδευτικών που έχουν στηρίξει το δημόσιο σχολείο με προσωπικό κόπο, χρόνο και οικονομικές θυσίες.

Προχωράμε συλλογικά, με υπευθυνότητα, διαφάνεια και αποφασιστικότητα, διεκδικώντας μια δίκαιη αντιμετώπιση του ζητήματος.

Οριστική δήλωση συμμετοχής στη δικαστική διεκδίκηση: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfwzXnf0G9KhjswaFmhf2LVkuOPzQENsCSorDLyU9NZxBkwUA/viewform

Για ενημέρωση, συζήτηση και διευκρινίσεις, επισκεφθείτε την ομάδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/share/g/19To4bBMuk/

Η συλλογική συμμετοχή ενισχύει τη διεκδίκησή μας!

Σύλλογοι που συνυπογράφουν:

  • Σ.Α.Φ. – Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων
  • ΣΥ.Κ.Α.Γ.Ε. – Σύλλογος Καθηγητών Αγγλικής Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης
  • ΠΑ.Σ.Ε.Π. – Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής
  • Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. – Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Φυσικής Αγωγής
  • ΠΑ.ΣΥ.Δ.Ε.Ε.Α. – Πανελλήνιος Σύλλογος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής
  • Σ.Φ.Ε.Α. – Σύλλογος Φυσικών Ειδικής Αγωγής
  • ΠΕ.ΕΚ.ΤΕ.Γ. – Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Γεωπόνων
  • Σύλλογος Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ88.04 – Τεχνολόγων Τροφίμων, Διατροφής, Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών
  • Σ.Α.Κ.Ε.Α. – Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής
  • ΠΑ.ΣΥ.Ν. – Πανελλήνιος Σύλλογος Νηπιαγωγών
  • Παράρτημα Αδιόριστων Θεολόγων της Πανελλήνιας Ενώσεως Θεολόγων (ΠΕΘ)
0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Γνωρίζετε τι σημαίνει η σπάνια λέξη «φλήναφος»;

Δεκάδες καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα – Η λίστα με τα κλειστά σχολεία

Τα ιδανικά χωριά για φθινοπωρινές εξορμήσεις και περιπέτεια

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση