πλημύρες
Τι καταγγέλλουν 30 κάτοικοι του χωριού Φαρκαδόνα

Τραγική είναι η κατάσταση στο θεσσαλικό κάμπο με τις καταστροφικές πλημμύρες, αλλά και με την απόγνωση των κατοίκων για τα ελλιπή μέτρα προστασίας και αντιμετώπισης των γεγονότων.

Μάλιστα, άρχισαν να αναζητούν ευθύνες για όσα συνέβησαν βάζοντας στο κάδρο τόσο τοπικούς φορείς όσο και την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα 30 κάτοικοι του χωριού Φαρκαδόνα υπέβαλαν μήνυση κατά όλων των αρμόδιων τοπικών αρχών αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, είναι γεγονός, κατηγορώντας τους ότι εσκεμμένα έσπασαν, σε δυο σημεία, το φράγμα του Ενιπέα, με σκοπό να διοχετεύσουν τα νερά στα χωριά για να γλυτώσουν την Καρδίτσα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους κατοίκους αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος που τα χωριά βρέθηκαν κάτω από τα ορμητικά νερά.

«Έλαβα την εξουσιοδότηση από κατοίκους της Φαρκαδόνας, από 30 κατοίκους που θα καταθέσουν και ως μάρτυρες, οι οποίοι κατηγορούν κάποιους που πήγαν και χτύπησαν το ανάχωμα του Ενιπέα σε δυο σημεία- υπάρχουν αντίστοιχες φωτογραφίες – που θα παραδώσουμε στις δικαστικές αρχές. Τώρα ερευνάται ποιος πήγε σε αυτά τα δυο σημεία και ποιος έδωσε την εντολή. Το πιο πιθανό είναι ότι μιλάμε για μια επικοινωνία της τοπικής αυτοδιοίκησης που ερευνάμε με τον κ. Κικίλια», είπε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος τους Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο δικηγόρος σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη για το αν η κατηγορία ουσιαστικά είναι ότι με τη συγκεκριμένη κίνηση προφυλάχτηκαν οι πόλεις και αφέθηκαν στη μοίρα τους τα χωριά απάντησε: «Αυτό εννοούμε. Και μάλιστα δεν έγινε μόνο εκεί αλλά και στο φράγμα της Γυρτώνης στην Λάρισα».

«Στη Φαρκαδόνα έχουν καταστραφεί όλα τα σπίτια, το νερό ήταν 30 μέτρα. Επαγγελματίας που είχε συνεργείο αυτοκινήτων, καταστράφηκε. Το χωριό δεν πρόκειται να ξανακατοικηθεί ούτε σε 2-3 χρόνια», σημείωσε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

leipsoi
Οι Λειψοί «ραπάρουν» και μας καλούν για διακοπές το Πάσχα
Ο ράπερ «Μιχαλάρας» μαζί με τον δήμαρχο Λειψών Φώτη Μάγγο ένωσαν τις φωνές τους σε ένα ιδιαίτερο μουσικό τραγούδι με τίτλο «Έλα μαζί μου στους...
Οι Λειψοί «ραπάρουν» και μας καλούν για διακοπές το Πάσχα