γεφυρα
Η ένταση του νερού στο σημείο παραμένει μεγάλη και γι’ αυτό προφανώς οι αρχές αποφάσισαν να απαγορεύσουν τη διέλευση.

Συναγερμός έχει σημάνει στη μικρή γέφυρα του Πηνειού στον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης, κοντά στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης η οποία έχει αποκλειστεί από τις αρχές για λόγους ασφαλείας.

Νωρίτερα στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ενώ εμφανείς είναι οι φθορές όπως καταγράφονται σε βίντεο που αναρτήθηκε. Χθες το βράδυ στο σημείο πραγματοποίησαν αυτοψία και υπάλληλοι του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Λάρισας.

Η ένταση του νερού στο σημείο παραμένει μεγάλη και γι’ αυτό προφανώς οι αρχές αποφάσισαν να απαγορεύσουν τη διέλευση. Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση της γέφυρας.

Πυροσβέστες και εθελοντές, συνεπικουρούμενοι και από δυνάμεις του στρατού και από ιδιώτες με σκαπτικά μηχανήματα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, σε τρία επίπεδα στη Λάρισα.

Πρώτον, να ενισχύσουν τις όχθες του ποταμού με αδρανή υλικά στο τμήμα του που διασχίζει την πόλη, δεύτερον, να απεγκλωβίσουν κατοίκους που είναι «παγιδευμένοι» στα σπίτια τους χωρίς ρεύμα και νερό και τρίτον να μετακινήσουν κόσμο από περιοχές στις οποίες η στάθμη του νερού ανεβαίνει.

Επίσης, με την επίβλεψη ειδικών επιστημόνων, με ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, γίνονται διανοίξεις σε σημεία του ποταμού έξω από την πόλη, ώστε να εκτονώνεται η πίεση του νερού και να σταθεροποιείται η στάθμη του ποταμού.

Τόνοι αμμοχάλικου μεταφέρθηκαν χθες και σήμερα με δέκα τριαξονικά φορτηγά και με φορτωτές και ρίφθηκαν σε σημεία της όχθης του Πηνειού για να συγκρατηθούν καίρια αναχώματα και ως, αυτή την ώρα, η κατάσταση δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί. Οι προσπάθειες όμως δε σταματούν, συνεχίζονται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

teacher-daskalos
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): Πότε θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποιείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ) για το σύνολο των εκπαιδευτικών σε σταθερή ημερομηνία...
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): Πότε θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Άνοια
Οι διατροφολόγοι μίλησαν: Αυτή είναι η νο1 τροφή για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας
Η Νο1 τροφή που πρέπει να περιορίσετε για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με τους διατροφολόγους
Οι διατροφολόγοι μίλησαν: Αυτή είναι η νο1 τροφή για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας