Πλημμυρισμένα σπίτια
Το νερό φτάνει ακόμα και τα 3 μέτρα

Είναι αδιανόητα εν έτει 2023 αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας. Στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας οι κάτοικοι ανέβηκαν στις στέγες των σπιτιών για να σωθούν, καθώς τα σπίτια τους βούλιαξαν από τη λάσπη που έφερε η κακοκαιρία Daniel.

Οι εικόνες που μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης ο ΣΚΑΪ είναι δραματικές. Η περιοχή Μεταμόρφωση να έχει μεταμορφωθεί σε μία απέραντη λίμνη και μαζί με τους κατοίκους πάνω στις στέγες βρίσκονται και ζώα.

«Το νερό φτάνει ακόμα και τα 3 μέτρα» λένε οι κάτοικοι και απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις για βοήθεια, καθώς στερεύουν τρόφιμα και νερό.

«Θέλουμε ΕΜΑΚ δεν θα σωθούμε εμείς από εδώ»

Μήνυμα του 112 εστάλη σήμερα στους κατοίκους του Παλαμά Καρδίτσας προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Παλαμά απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Μία κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας, μίλησε στο MEGA, αναφέροντας ότι έχει εγκλωβιστεί.

«Θέλουμε ΕΜΑΚ δεν θα σωθούμε εμείς από εδώ. Είμαστε εγκλωβισμένοι στο σπίτι, έξω έχει 1,5 μέτρο νερό. Θέλουμε βάρκα δεν βγαίνουμε από εδώ, θα πνιγούμε. Είναι μονοκατοικία το σπίτι με 3 σκαλοπάτια, αλλά έχει μπει μέσα νερό μέχρι το γόνατο. Ξημερώσαμε από τις 4.15 χωρίς να έχουμε ειδοποιηθεί από πουθενά και από τίποτα,. Δεν βρέχει αλλά έχει σπάσει ένα ποτάμι στην είσοδο του χωριού προς Ιτέα και από εκεί έρχεται όλο αυτό το νερό», είπε αρχικά.

«Εδώ που είμαι εγώ έχει πάρα πολλά σπίτια, εδώ και μία ώρα ανεβάζω στο Facebook έκκληση για βοήθεια. Είμαστε στον Παλαμά κοντά στις εγκαταστάσεις του φυσικού αερίου. Είμαστε 3 άτομα. Θέλουμε να ζήσουμε. Δεν έχουμε ρεύμα από το ξημέρωμα, δεν θα έχω μπαταρία στο κινητό σε λίγο», τόνισε η κάτοικος.

«Είμαστε δεύτερη νύχτα άυπνοι, το νερό έχει φτάσει στα κουφώματα στο υπόγειο που έχουμε. Ανεβαίνει σιγά σιγά στον όροφο. Ο δρόμος είναι απροσπέλαστος, δεν περνάει κανένα όχημα. Η Πολιτική Προστασία μας έφερε κάποια τσουβάλια με άμμο αλλά δεν μπορούν να συγκρατήσουμε τα νερά που έρχονται. Έχουν ξεχειλίσει τα ποτάμια. Εμείς είμαστε σε έναν δρόμο που και να σταματήσει η βροχή δεν θα μπορεί να πάει κάπου το νερό. Είμαστε υγιείς μέχρι στιγμής», δήλωσε η κ. Ευγενία.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Πόσοι αναπληρωτές θα χρειαστούν τη νέα σχολική χρόνια ακόμη και αν γίνουν διορισμοί σε όλες τις οργανικές θέσεις
Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει η παρουσίαση του patreas/ode
Πόσοι αναπληρωτές θα χρειαστούν τη νέα σχολική χρόνια ακόμη και αν γίνουν διορισμοί σε όλες τις οργανικές θέσεις