αλεξανδρούπολη
Αλεξανδρούπολη: Μαίνεται η φωτιά - Άρχισαν ρίψεις νερού από εναέρια μέσα

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες και τα μποφόρ έδωσαν για δεύτερη νύχτα στην Αλεξανδρούπολη πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι που προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Η φωτιά καίει κατά μήκος της παλαιάς Ε.Ο Αλεξανδρούπολης – Φερών η οποία κλείνει κατά διαστήματα.

Ήδη με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν ρίψεις νερού από εναέρια μέσα. Τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα στη μάχη με τις φλόγες

Επτά πυροσβέστες και ένας εθελοντής που επιχειρούσαν στην περιοχή μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Πέντε διακομίστηκαν με αναπνευστικά προβλήματα ένας με τραύμα στο κάτω άκρο ενώ επιχειρούσε στην περιοχή Αγνάντια, ένας με οφθαλμολογικό πρόβλημα, και ένας με έγκαυμα στο χέρι.

 

Δείτε βίντεο από τη Νίψα:

Τρία είναι τα πύρινα μέτωπα. Τα πιο επικίνδυνα φαίνεται να είναι αυτό που κινείται νοτιοανατολικά του οικισμού Λουτρός προς Δορίσκο και από τον Δωρικό προς Νιψα. Το τρίτο μέτωπο μεταξύ των περιοχών Μαΐστρος και Αμφιτρίτη θεωρείται πλέον διαχειρίσιμο. Συνολικά έχουν εκκενωθεί 12 οικισμοί, ενώ οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης έλαβαν νέο μήνυμα να παραμείνουν, λόγω του καπνού, σε εσωτερικούς χώρους. Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, στρατός , εθελοντές και κάτοικοι δίνουν μάχη στη Νιψα, το Δωρικό και τον Άβαντα προκειμένου να συγκρατήσουν τη φωτιά και να μην περάσει στη Βιομηχανική περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργήσιμων περιοχών έχουν γίνει στάχτη από τη μεγάλη πυρκαγιά, ενώ σύμφωνα με έναν πρόχειρο απολογισμό των Αρχών του Δήμου Αλεξανδρούπολης: Έχουν καεί ολοσχερώς 2 ως 3 κατοικίες στο χωριό Πεύκα, 6 ή 7 στο Αετοχώρι, ο Ιερός Ναός Μεταμόρφωσης, 2 σπίτια στον Μαΐστρο ενώ παραδόθηκαν στις φλόγες δεκάδες αποθήκες και μαντριά. Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, Αετοχωρίου.

Διδυμότειχο: Φωτιά στην περιοχή μεταξύ των χωριών Σοφικού, Ασημένιου 

Δεν φτάνει η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που καίει από χθες στην Αλεξανδρούπολη, μετά τα μεσάνυχτα ενημερώθηκαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Διδυμοτείχου για φλόγες που είναι αντιληπτές ακόμα και από την Εθνική οδό Ορεστιάδας-Διδυμοτείχου.  Κάτι που επιβεβαι΄θηκε σε επικοινωνία που είχε το Evros-news.gr.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευση
Απόφαση: Αναδρομική μονιμοποίηση εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας
Απόφαση μονιμοποίησης εκπαιδευτικών μετά από αξιολόγηση, με αναδρομική ισχύ, από την Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας
Απόφαση: Αναδρομική μονιμοποίηση εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας