Διακοπές στη Ρόδο

Η Bild κάνει δώρο μια εβδομάδα διακοπές στη Ρόδο σε 50 αναγνώστες της.  Αιχμηρό το σχόλιο της Deutsche Welle σχετικά με την απόφαση της εφημερίδας. Πώς σχολιάζει τις δωρέαν διακοπές που υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ίδιο νησί.

Το σχόλιο της Deutsche Welle

Η γερμανική εφημερίδα Bild έχει πιάσει τον σφυγμό των αναγνωστών της, ίσως μάλιστα να έχει πλάσει και τη δική της σχολή στο δημοσιογραφικό προϊόν της. Και δεν ορρωδεί ούτε ενώπιον υλικού, όπως προχωρημένα «ροζ βίντεο», για να ικανοποιήσει το αναγνωστικό της κοινό που είναι, στην πλειονότητά του, άνδρες ηλικίας από 50 έως 59 ετών.

Είναι ηλικιακή κατηγορία ατόμων που ακόμη εργάζονται, πίνουν καμιά μπύρα με τα φιλαράκια τους μετά τη δουλειά, πληρώνουν (υψηλούς) φόρους και ελαφρά τη καρδία ασπάζονται καμπάνιες, όπως αυτή που έκανε η Bild την περίοδο της δημοσιονομικής κρίσης καλώντας τους Έλληνες «να πουλήσουν τα νησιά τους μαζί με την Ακρόπολη» για να αποπληρώσουν τα χρέη στους Γερμανούς φορολογούμενους. Είναι τα ίδια νησιά που οι Γερμανοί τουρίστες λατρεύουν, επισκέπτονται πολλές φορές τον χρόνο, και δεν θα ήθελαν επουδενί να καταστραφούν από πυρκαγιές και θεομηνίες, πόσο μάλλον να πουληθούν.

Αλλά η Bild παραμένει Bild και ξέρει να ελίσσεται. Αυτή τη φορά επέλεξε μια άλλου είδους, ύφους και επιπέδου καμπάνια υπέρ των ελληνικών νησιών, και δη της πυρόπληκτης Ρόδου. Με τον τίτλο “Kalimera, Rhodos”, κλήρωσε 50 από τους αναγνώστες της για μια εβδομάδα στο νησί. «Γλίτωσε την τελευταία στιγμή, αλλά η ζωή συνεχίζεται, πρέπει να συνεχιστεί στη Ρόδο ακόμη κι αν το σοκ από τις πυρκαγιές δεν έχει υποχωρήσει» αναφέρεται στο συνοδευτικό κείμενο.

Ο δήμαρχος της Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης κάνει διαφήμιση για τουρίστες και ελπίζει ότι θα δώσετε στο πανέμορφο νησί μια ευκαιρία ή θα του παραμείνετε πιστοί. Η καμπάνια δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς της επικούρηση της TUI,  του μεγαλυτέρου τουρ οπερέιτορ στον κόσμο με έδρες το Βερολίνο και το Ανόβερο. 500 πτήσεις της την εβδομάδα έχουν προορισμό τη Ρόδο.

Ο επικεφαλής της Ζεμπάστιαν Έμπελ επισκέφθηκε το νησί για να αποκτήσει εικόνα του μεγέθους των καταστροφών, και τώρα η TUI κλήρωσε 50 αεροπορικά εισιτήρια για μια εβδομάδα δωρεάν all inklusive. Ένα ταξίδι last minute για τους «έτοιμους από καιρό». Η συμπεριφορά των Ροδιτών φαίνεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο και ίσως δημιουργήσει σχολή ως υπόδειγμα αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων, όταν δεν υπάρχουν σχέδια αντιμετώπισης πυρκαγιών.

«Οι τελευταίες ημέρες έδειξαν πόσο υπέροχοι οικοδεσπότες είναι οι Έλληνες στη Ρόδο και σε ολόκληρη την Ελλάδα, θέλουμε να το μεταδώσουμε και σε άλλους» συνόψισε ο Έμπελ το μήνυμά του. Για τους τυχερούς χρόνος για μεγάλη προετοιμασία δεν υπάρχει. Από το Σάββατο 12.08 και για μια εβδομάδα, θα απολαμβάνουν δωρεάν ήλιο, θάλασσα, ουρανό, ηλιοβασιλέματα και φαγητό μακριά από τη γερμανική «θλίψη» του καιρού και το ασήκωτο «μολύβι» του ουρανού. Ίσως μάλιστα άθελά του το φετινό ανήλιο γερμανικό καλοκαίρι να «δουλεύει» για λογαριασμό του ελληνικού τουρισμού. Υπάρχουν μάλιστα πολλές ενδείξεις, κυρίως από τη βόρεια Γερμανία, ότι σε στιγμές απόγνωσης πολλοί Γερμανοί κάνουν κρατήσεις για το νησί για να γεμίσουν με «άυλα» αγαθά, αυτά που και με εκατομμύρια δεν μπορούν να αναπληρώσουν. Αλλάα τι έχει να προσφέρει η Ρόδος εκτός από τις φυσικές καλλονές της;

Εδώ επιστρέφουμε και πάλι στην Bild. «Η Ρόδος έχει τόσα πολλά να προσφέρει» επισημαίνει. «Η Λίνδος, μεταξύ άλλων, θεωρείται μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Μεσογείου και θα σας καταπλήξει όταν επισκεφθείτε την Ακρόπολη. Την περίοδο που διανύουμε (Αύγουστος) μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε χιλιάδες πεταλούδες Αρλεκίνος στην Κοιλάδα των Πεταλούδων στη δυτική πλευρά. Ή να επισκεφθείτε έναν από τους πολλούς καλλιτεχνικούς θησαυρούς της Ρόδου στα πολυάριθμα μοναστήρια και τις εκκλησίες». Οι αποσκευές των 50 τυχερών είναι έτοιμες, όπως και τα αεροσκάφη TUIFly που θα πετάξουν από το Ντίσελντορφ, το Ανόβερο, τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο. Μέχρι το Σάββατο μεσολαβούν μερικές ώρες. Οι φωτογραφίες των ξενοδοχείων όπου θα καταλύσουν οι Γερμανοί σου κόβουν την ανάσα. Με καλαίσθητες πισίνες για μικρούς και μεγάλους και άμεση πρόσβαση στην παραλία με άμμο. Από τις φωτογραφίες δεν διακρίναμε εάν πέρασε κι από εδώ το «κίνημα της πετσέτας», Πάντως με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο οι Γερμανοί επικροτούν την πρωτοβουλία και εύχονται να πετύχει το κίνημα κατά της “μαφίας της ομπρέλας”.

Όσοι δεν ανήκουν ανάμεσα στους 50 τυχερούς της Bild, και είναι πολλοί αυτοί, περιμένουν την υλοποίηση της υπόσχεσης από τον Έλληνα πρωθυπουργό για μια δωρεάν εβδομάδα στη Ρόδο, σε όσους επέστρεψαν λόγω πυρκαγιών. Σύμφωνα με την Kölner-Stadt Anzeiger κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να υποβάλει σχετική αίτηση.

«Βρισκόμαστε σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση για να αποσαφηνιστούν οι όροι-πλαίσιο για τους Γερμανούς τουρ οπερέιτορ» λέει ο ΄Ααγκε Ντινχάουπτ, εκπρόσωπος Τύπου της TUI. Για παράδειγμα, πρέπει να αποσαφηνιστεί αν η δωρεάν εβδομάδα διακοπών πρέπει να δαπανηθεί σε ξενοδοχεία που έχουν επιλεγεί εκ των προτέρων από τους τουρ οπερέιτορ ή θα υπάρχουν κουπόνια για ένα ξενοδοχείο επιλογής. Ο Γερμανικός Ταξιδιωτικός Σύνδεσμος (DRV) έχει ήδη επικοινωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση χωρίς να έχουν δοθεί ακόμη πιο συγκεκριμένες πληροφορίες. Και το Κέντρο Καταναλωτών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας συμβουλεύει επίσης τους πολίτες να περιμένουν και να αποφεύγουν προς το παρόν ερωτήσεις στους ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα