mitsotakis
Ο πρωθυπουργός εξήγησε πως οι τουρίστες που το επιθυμούν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη Ρόδο του χρόνου την άνοιξη για να ευχαριστηθούν το νησί και τις ομορφιές του

Μια εβδομάδα δωρεάν διακοπές θα προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές της Ρόδου, σε όσους τουρίστες αναγκάστηκαν να φύγουν νωρίτερα από το νησί λόγω της φωτιάς, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στο Good Morning Britain ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε πως οι τουρίστες που το επιθυμούν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη Ρόδο του χρόνου την άνοιξη για να ευχαριστηθούν το νησί και τις ομορφιές του.

«Η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασίες με τις τοπικές αρχές, θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο την ερχόμενη άνοιξη ή το φθινόπωρο» για όλους όσους τις έχασαν λόγω των πυρκαγιών, δήλωσε για την ακρίβεια ο πρωθυπουργός μιλώντας σήμερα το πρωί στο βρετανικό κανάλι ITV.

«Η Ρόδος σήμερα είναι πιο φιλόξενη από ποτέ, το νησί επέστρεψε στην κανονικότητα», τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, όπως σας προείπα. Πάντα είχαμε πυρκαγιές στην Ελλάδα, αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα, είναι ζήτημα μεσογειακό. Αυτό που μπορώ να σας πω, και φάνηκε από την περίπτωση της Ρόδου, είναι ότι είμαστε πιο καλά προετοιμασμένοι για τέτοιου είδους περιστατικά. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε στην Ελλάδα κάτι που εσείς ακόμη δεν έχετε εδώ στη Βρετανία, πρόκειται για τον αριθμό 112 για έκτακτες ανάγκες. Κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε πάντα να στέλνουμε επείγοντα μηνύματα σε όλους όσους επηρεάζονται από φυσικές καταστροφές. Και ναι έχετε δίκιο ότι οι κάτοικοι της Ρόδου ήταν πολύ υποστηρικτικοί -άνοιξαν τα σπίτια τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Νομίζω ότι σαν ενέργεια γενναιοδωρίας, όχι μόνο πρέπει να πάνε στη Ρόδο όσοι τουρίστες έχουν ήδη κλείσει εκεί τις διακοπές τους αλλά θα έπρεπε να πάνε και άνθρωποι που σκέφτονται μια κράτηση της τελευταίας στιγμής. Γιατί να μην επιλέξουν τη Ρόδο; Απ' όσο καταλαβαίνω, ο καιρός δεν είναι και υπέροχος τον τελευταίο μήνα στη Βρετανία, οπότε αν ψάχνετε για μια κράτηση της τελευταίας στιγμής είμαι σίγουρος ότι θα βρείτε καταπληκτικές προσφορές στη Ρόδο ή και οποιονδήποτε άλλο προορισμό στην Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης στο ethnos.gr: 

Επαναστατική χημειοθεραπεία: Πώς θα σκοτώνει τους συμπαγείς καρκινικούς όγκους, χωρίς να πειράζει τα υγιή κύτταρα 

Έλληνες μετεωρολόγοι διαφωνούν με το δημοσίευμα του Bloomberg για νέο κύμα καύσωνα - «Αβάσιμο επιστημονικά» 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πλεύρης: «Το ΚΚΕ τιμά την έναρξη του εμφυλίου, εγώ δεν μπορώ να πω ότι δεν τιμώ αυτούς τους αγώνες;»
Πλεύρης: «Το ΚΚΕ τιμά την έναρξη του εμφυλίου, εγώ δεν μπορώ να πω ότι δεν τιμώ αυτούς τους αγώνες;»
«Ο Κουτσούμπας μπορεί να πηγαίνει στο Λιτόχωρο να τιμήσει την έναρξη του εμφυλίου, αλλά εγώ δεν μπορώ να τιμώ αυτούς που κράτησαν την Ελλάδα...
Πλεύρης: «Το ΚΚΕ τιμά την έναρξη του εμφυλίου, εγώ δεν μπορώ να πω ότι δεν τιμώ αυτούς τους αγώνες;»
Βιωματικά εργαστήρια
Βιωματικά εργαστήρια: «Τα παιδιά αναζητούν και καλλιεργούν αξίες ζωής που τα προστατεύουν»
Τα βιωματικά εργαστήρια υλοποιήθηκαν από καταρτισμένους εμψυχωτές από τον χώρο της εκπαίδευσης
Βιωματικά εργαστήρια: «Τα παιδιά αναζητούν και καλλιεργούν αξίες ζωής που τα προστατεύουν»